Economia

Economia

El Solsonès aposta pel ‘glàmping’

El Càmping Solsonès ha instal·lat xalets de muntanya, ‘pods’ i tendes de luxe, coincidint amb el trentè aniversari del negoci

La família propietària obre una nova etapa com a ecocàmping gastronòmic

El Càmping Solsonès aposta pel glàmping, el nou concepte que uneix el càmping i el glamur, coincidint amb el trentè aniversari de les instal·lacions de Solsona. Amb motiu d’aquesta celebració, l’empresa ha engegat una etapa com a “ecocàmping gastronòmic” i ha presentat noves formes d’allotjament, com ara pods, tendes de luxe i xalets de muntanya. La direcció del càmping ha previst diverses activitats per celebrar l’efemèride i prepara altres celebracions durant l’estiu i al llarg de l’any.

Segons ha explicat Jordi Guixé, membre de la direcció del càmping, fa trenta anys els seus pares van aixecar el negoci amb “l’encertada idea d’ampliar serveis i allotjaments a Solsona i al Solsonès en una nova forma d’entendre el turisme sostenible i familiar de qualitat”. Per Guixé, “el càmping s’ha consolidat com a càmping de primera categoria a la demarcació de Lleida”. I ara els fills han agafat el relleu i han apostat per invertir a les instal·lacions per encetar una nova etapa. “Els últims anys de la crisi, sobretot el 2014 i el 2015, hem notat una davallada del càmping tradicional i això ens ha forçat a reinventar-nos. Renovar-nos o morir. Això ens ha portat a invertir en temes ecològics de proximitat”, assegura. La crisi, però, no ha estat l’únic motiu de la renovació, sinó que també hi ha tingut a veure el relleu generacional i la necessitat d’adaptar-se a les noves demandes dels clients. Malgrat tot, Jordi Guixé assegura que no s’atreveix a fer una lectura gaire específica de les noves tendències, ja que per exemple aquest any hi ha hagut un repunt del turisme familiar que s’allotja en tendes de campanya, potser per l’efecte Decathlon, diu, després d’anys de davallades. En tot cas, la família propietària ha decidit diversificar l’oferta d’allotjament i sumar noves opcions a les parcel·les per a tendes, l’espai per a caravanes i autocaravanes i els bungalous, per atendre tots els tipus de públic, que en el seu cas és sobretot turista nacional.

Pel que fa a les novetats, en concret s’han obert tres xalets de muntanya amb fins a deu places i amb totes les comoditats: “Hem notat que la gent cada vegada demana més confort”, explica Jordi Guixé. També s’han instal·lat tres pods, petits iglús de fusta per a dues persones. A més, el càmping ofereix ara les tendes luxe, grans tendes completament equipades. A part, també s’ha remodelat la cuina del restaurant del càmping, que ofereix cuina de quilòmetre zero, amb productes ecològics i de mercat.

El Càmping Solsonès ha programat per avui, coincidint amb la festa major, una jornada plena d’activitats per a petits i grans, com la festa de l’escuma, una arrossada popular i la festa de la cervesa amb l’actuació del Mag Pere. La celebració s’allargarà, però, amb altres activitats durant l’estiu i fins i tot una castanyada a la tardor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.