Economia

empresa

acomiadaments

Neguit per una quinzena d’acomiadaments a Jabil després d’una gran inversió

L’empresa líder mundial en embalatge retalla personal a Tortosa per la pèrdua d’una línia de producció

El centre d’innovació ha costat 8 milions

La multinacional Jabil, líder mundial en embalatges i que va adquirir fa un parell d’anys l’empresa tortosina Plàstics Castellà, ha acomiadat una quinzena de treballadors. Una retallada de personal que ha sorprès la plantilla i els sindicats perquè fa només tres mesos l’empresa va inaugurar un centre d’innovació tecnològica al polígon industrial Catalunya Sud i va anunciar l’ampliació de la plantilla, que actualment és de 400 treballadors. “No estem davant d’un expedient de regulació d’ocupació, perquè no s’arriba al deu per cent de la plantilla, i no volem crear alarma social però hi estarem a sobre”, va explicar ahir el secretari general de la UGT a les Terres de l’Ebre, Valentí Marín.

El comitè d’empresa va comunicar la setmana passada a la UGT, el sindicat majoritari a Jabil, la retallada de personal i el secretari general va contactar ahir amb la direcció de l’empresa. “Ens han comunicat que han fet un ajust de personal perquè els ha fallat una línia de producció”, va dir Marín. Jabil estava pendent d’una comanda important d’un client japonès que finalment no hauria funcionat. “Sembla que han posat a la venda un producte que no ha tingut èxit”, va manifestar el secretari general de la UGT a l’Ebre.

La UGT ja ha començat a donar assessorament als afectats per aquesta retallada de plantilla.

Jabil va obrir al mes de juny un centre d’innovació tecnològica amb una inversió de 8 milions d’euros. Es tracta d’un laboratori on es dissenyen i construeixen motlles de plàstic.

LA FRASE

L’empresa ens ha comunicat un ajust de personal perquè els ha fallat una línia de producció.
Valentí Marín
SECRETARI GENERAL DE LA ugt A LES TERRES DE L’EBRE

LA XIFRA

400
treballadors
té la multinacional Jabil a les instal·lacions de Tortosa, on a més de producció té un centre tecnològic.

Pol tecnològic al Catalunya Sud

La multinacional Jabil va adquirir unes instal·lacions al polígon industrial Catalunya Sud que ocupen més de 5.000 metres quadrats per obrir un laboratori d’avantguarda per al desenvolupament de projectes, disseny i construcció de motlles de plàstic. Durant la inauguració del centre, el passat mes de juny, els directius del grup nord-americà Jabil van dir que serà la referència del grup a Europa en recerca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.