Economia

economia

Un miler d’empreses han traslladat la seu fiscal, segons l’Agència Tributària

La xifra recull els moviments produïts entre l’1-O i el 17 de novembre

El pes de les vendes de les empreses catalanes al conjunt de l’Estat també ha patit una davallada a l’octubre

Gairebé mil empreses han traslladat el seu domicili fiscal fora de Catalunya des del passat 1 d’octubre, segons les dades de l’Agència Tributària, i que recullen els moviments fins el passat divendres. El canvi de seu fiscal, però, no afecta al pagament dels principals impostos que abonen les empreses, és a dir, IVA i societats, ja que tots dos són de titularitat estatal.

Les dades de l’Agència Tributària respecte de la facturació que es tramet en el sistema de subministrament d’informació de l’IVA també posen de manifest que el pes de les vendes de les empreses catalanes a l’Estat s’ha reduït. Així a la primera quinzena d’octubre, les empreses amb domicili fiscal a Catalunya acumulaven de mitjana el 22,4 % de la facturació del total nacional, una dada que ha baixat gairebé tres punts, al 19,6%, en la segona quinzena. Aquestes dades no es refereixen a les vendes efectuades a Catalunya, sinó a les realitzades per empreses amb seu fiscal a Catalunya en el conjunt d’Espanya, és a dir, que es veuen afectats tant per l’evolució de les vendes com pels canvis de domicili, explica l’Agència Tributària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.