Economia

Colau celebra que l’èxit de l’Smart City Expo és “el millor missatge al món”

L’alcaldessa lamenta que els consellers cessats no puguin participar en el certamen i espera que “això es reverteixi ben aviat”

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha celebrat que “l’èxit” d’aquesta edició de l’Smart City Expo World Congress (SCEWC) “és el millor missatge que podem donar al món i la millor contribució que la ciutat pot fer” en aquest context “complex políticament i de crisi institucional”. Durant la inauguració aquest dimarts a la tarda del congrés, Colau defensat que la bona marxa de l’SCEWC demostra que “Barcelona i Catalunya no s’aturen i continuen sent llocs d’atracció talent, de creativitat, de noves tecnologies i de ciutadania apoderada”. L’alcaldessa també ha lamentat que a la inauguració no estiguin presents els consellers de la Generalitat tal com “pertocaria”, però que en canvi “estan a la presó”.

Segons Colau, aquest empresonament “és una situació que no s’hauria d’haver donat mai”. “Ho faig en tots els actes en què participo com a alcaldessa i no hi són els consellers de la Generalitat. No vull comportar-me amb normalitat, aquesta absència no és normal i esperem que això es reverteixi ben aviat”, ha sentenciat la batllessa.

L’alcaldessa també ha valorat que els seus més de dos anys de mandat al capdavant de l’Ajuntament de Barcelona “han estat dos anys molt intensos, dels més intensos de la nostra vida democràtica, amb els atemptats de les Rambles i la crisi entre els governs català i espanyol”. En aquest sentit, ha lloat “la resistència de la ciutat i la capacitat dels barcelonins de tirar endavant”.

Sobre la bona marxa del congrés, Colau ha afirmat que “estem molt contents d’estar en aquest SCEWC, que està tenint més expositors i visitants que mai”. Segons l’alcaldessa, “les ciutats intel·ligents han de fer servir les tecnologies al servei de la ciutadania i apoderar-la”, i per això ha insistit que l’estand de l’Ajuntament de Barcelona se centra en temes relatius a les ciutats intel·ligents com l’habitatge, la mobilitat, la sostenibilitat, l’eficiència energètica o participació ciutadana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.