Economia

empresa

salaris

Les dones cobren un 24% menys que els homes

Un estudi de CCOO xifra en 6.568 euros anuals el que deixen de percebre cada any

La bretxa salarial té una xifra a Catalunya: 6.568 euros anuals de mitjana que les dones deixen de percebre per la seva condició, segons un estudi del sindicat CCOO que alerta, de nou, de les diferències de sou entre homes i dones. Segons el treball, el salari mitjà anual de les treballadores a Catalunya el 2015 va ser de 20.946,56 euros, 6.568 euros a l’any menys que el sou d’un home, segons l’enquesta d’estructura salarial publicada el 28 de juny del 2017, que es va elaborar a partir de xifres del mercat laboral de l’exercici del 2015, segons recull l’agència ACN. Les dades posen en relleu que la bretxa salarial a Catalunya se situa en el 23,9%, amb una millora de dos punts percentuals en relació amb l’anterior informe sobre la bretxa salarial publicat per CCOO, que situava la diferència en el 26%. CCOO assegura que la disminució de la bretxa “no és conseqüència de millors condicions salarials de les dones sinó de pitjors condicions per als homes”. En l’estudi del sindicat s’assegura que un 18% de les dones, una de cada cinc, reben guanys inferiors o iguals al salari mínim interprofessional (és a dir, uns 9.080,40 euros a l’any), mentre que en el cas dels homes el percentatge és del 8%, un de cada 12.

Cal tenir en compte també que un 72% de les persones ocupades a temps parcial són dones, cosa que explica en bona mesura la diferència de sou. Per sectors, les majors desigualtats es donen en la construcció (27%), però també en els serveis (22%) i la indústria (21%), segons dades del 2015.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.