Economia

L’encariment de la llum apuja l’IPC cinc dècimes al febrer a Catalunya

Catalunya lidera, juntament amb Canàries, el rànquing de territoris amb la taxa d’inflació més elevada de l’Estat

Els productes de la cistella de la compra s’han encarit un 0,2% el mes de febrer a Catalunya, percentatge que ha situat la inflació interanual en l’1,4%. Per tant, taxa dels últims dotze mesos puja cinc dècimes a Catalunya impulsada per l’encariment de la llum. Amb aquest resultat, Catalunya passa a liderar amb Canàries el rànquing de territoris amb la taxa d’inflació més elevada de l’Estat.

L’últim any, els preus van pujar a Catalunya principalment en comunicacions i hotels, cafès i restaurants, un 2,2%; transport i aliments i begudes o alcohòliques, un 1,6%; begudes alcohòliques i tabac, un 1,3%. L’habitatge també va pujar l’últim any, un 1,1%; l’oci i cultura, un 1%; vestit i calçat, 0,6%; el parament, un 0,4%; i l’ensenyament, un 0,5%.

Al febrer, els preus van pujar bàsicament en oci i cultura, un 1,5%; hotels, cafès i restaurants, un 0,8%; comunicacions, un 1,9%. Per contra, durant el mes passat, els preus van baixar a Catalunya en l’apartat de vestit i calçat, un 2,3%; transport, un 0,6%; i medicina, un 0,2%.

Les dades facilitades aquest dimarts per l’Institut Nacional d’Estadística (INE) indiquen que en el conjunt de l’Estat espanyol l’IPC interanual ha arribat a l’1,1% el febrer, també cinc dècimes més que al gener, a causa de l’encariment de l’electricitat que l’any passat es va abaratir.

La taxa mensual del conjunt de l’Estat ha registrat un augment del 0,1%, davant el descens de l’1,1% marcat al gener.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.