ecolasetmana

Captant diner estranger

La Generalitat amplia la xarxa d'oficines exteriors de comerç i inversions, eixamplant antenes i creant-ne de noves.

La Cambra de Comerç de Barcelona assenyala que, si s'analitzen les tendències de fons, la línia de les inversions estrangeres a Catalunya és clarament ascendent durant almenys els últims vint anys

La Cambra de Comerç de Barcelona ha entrat en el debat sobre si les inversions estrangeres a Catalunya pugen -com diu la Generalitat- o baixen, som sosté el govern espanyol. I la conclusió és que el Ministeri té raó a curt termini –el 2014 van baixar-, però que si s'analitzen les tendències de fons la línia és clarament ascendent durant almenys els últims vint anys. Per conservar la línia i augmentar-la, la Generalitat ha anunciat que ampliarà en el període 2015/2016 la xarxa d'oficines exteriors de comerç i inversions, amb l'ampliació de les antenes d'Accra, Silicon Valley i Tel Aviv i la creació de noves oficines al Kazakhstan, Kenya, el Senegal i Angola. L'evolució del sector exterior assenyala que les exportacions catalanes de mercaderies van sumar a l'abril 5.278,3 milions d'euros, un 3,7%més que un any abans, i que les importacions van pujar un 5%, fins a 6.246 milions.

Els experts convocats en el VII Fòrum Immobiliari de JLL celebrat a Esade han descartat que la capital catalana corri el perill de generar una bombolla hotelera. “A Barcelona més hotels significa més visitants, la demanda absorbeix l'increment de places”, va destacar el director d'expansió de Hilton Worldwide per a la Península, Carlos Miró.

El Parlament ha aprovat la nova llei de cooperatives, que crea un marc jurídic més flexible amb diferents alternatives perquè cada cooperativa pugui adaptar el seu funcionament per ser més competitiva. També ha aprovat la llei d'ordenació del Servei d'Ocupació de Catalunya, per adaptar-lo a les recomanacions europees.

CaixaBank ha retirat l'oferta pública d'adquisició sobre el Banc Portuguès d'Inversions (BPI), després que la junta d'accionistes rebutgés eliminar el límit als drets de vot, pel qual el banc català només té un 20% de vots amb el 44,1% del capital.

Bultaco preveu vendre en els pròxims tres anys 11.000 unitats de la seva nova motocicleta elèctrica, anomenada Salt, el primer producte que llança la companyia després de tres dècades sense activitat productiva.

Allò que diuen que una crisi és una oportunitat és cert... per als que tenen diners i aprofiten per fer-los criar. El nombre de rics -els que tenen actius d'inversió d'almenys
1 milió de dòlars, exclosos el primer habitatge i els béns consumibles- va créixer l'any passat a Espanya un 10%, fins a 178.000 persones. El creixement és superior a la mitjana del 7% dels 23 estats estudiats en l'Informe sobre riquesa publicat per Capgemini i RBC Wealth Management.

I la UE continua sense entendre's amb Grècia. El ministre d'Economia espanyol, Luis de Guindos, assegura que l'Estat espanyol no necessita plans d'emergència per al cas d'una fallida grega.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.