ecolasetmana

La vergonya dels ministres

Montoro diu que hi ha companys que s'avergonyeixen del PP i De Guindos apunta que sense Espanya no hi hauria benestar a Catalunya.

La Comissió Europea ha tornat a fer patent que Espanya peca d'optimisme i que no podrà complir l'objectiu de dèficit ni el 2015 ni el 2016

Cristóbal Montoro ho té difícil per guanyar el títol de “millor company del mes”. El ministre d'Hisenda ha fet aquesta setmana aquestes explosives declaracions: “Hi ha companys meus que senten vergonya de ser del PP.” Per la seva banda, el ministre d'Economia, Luis de Guindos, també ha aixecat la veu per opinar que “sense l'ajuda del Tresor espanyol seria impossible mantenir l'estat del benestar a Catalunya”. El ministre ha defensat que Catalunya “és l'autonomia que s'ha beneficiat més per les reformes d'aquest govern”. En el mateix context valora que a dia d'avui el problema de Catalunya no és la independència sinó el fet que el nou govern estigui “en mans d'un partit polític que deixa bastant a la dreta Syriza”, ha declarat en clara referència a la CUP.

Mentrestant, la Comissió Europea ha tornat a fer patent que Espanya peca d'optimisme i que no podrà complir l'objectiu de dèficit ni el 2015 ni el 2016. A més, adverteix que la recepta de l'executiu de Rajoy basada a abaixar impostos i apujar la despesa no funcionarà.

L'exministre de Finances grec Iannis Varufakis ha manifestat que “sembla que Madrid està intentant enfortir el moviment independentista a Catalunya” en prohibir un referèndum. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Varufakis va assenyalar que l'executiu de Rajoy “no podria fer-ho millor” si el que vol és fomentar el sobiranisme a Catalunya.

En el terreny empresarial, el conseller delegat de Repsol, Josu Jon Imaz, ha insistit que la petroliera mantindrà la remuneració a l'accionista d'un euro per acció per al període 2016-2020. Per aconseguir-ho, la petroliera, participada en un 12% per La Caixa, preveu vendre actius per 6.200 milions d'euros, retallar les inversions, estalviar costos i, fins i tot, reduir endeutament. En l'escenari base d'un preu del barril del petroli d'entre 65 i 92 dòlars, Repsol espera generar una caixa de 20.000 milions d'euros entre el 2016 i el 2020 per finançar les inversions, pagar el dividend i reduir el deute actual dels 14.000 milions als 8.000 milions.

El grup farmacèutic Uriach continua expandint el seu negoci en la branca dels complements alimentaris amb la recent adquisició de l'empresa italiana Laborest.

Més de 3,9 milions de passatgers han passat per l'aeroport de Barcelona-el Prat durant el millor mes de setembre de la seva història. La cadena hotelera Catalonia Hotels&Resorts gestionarà a partir del mes de gener el seu primer hotel urbà al Carib.

Valeo ha comunicat que deixa sense efectes la decisió de tancar la planta de Martorelles. La família Cierco, els accionistes majoritaris de Banca Privada d'Andorra (BPA), reclama 365 milions d'euros al govern d'Andorra per danys i perjudicis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.