Gran angular

Les empreses de l'Anoia es reactiven

La UEA presenta una sèrie de propostes per rellançar l'economia de la comarca

Concentra l'1,8% del teixit industrial de la demarcació de Barcelona

Gairebé 350 empreses dels sectors de la construcció, metall, immobiliari, químic, paperer i les TIC, entre d'altres, han participat en el projecte de cooperació empresarial que va endegar la Unió Empresarial de l'Anoia (UEA) el 2016, amb l'objectiu principal de rellançar l'economia de la comarca, la segona més industrial de Barcelona, només darrere del Moianès, que concentra l'1,8% de les empreses de la demarcació de Barcelona i el 35,4% de la facturació.

Després de disset trobades empresarials fetes al llarg de l'any passat, que van aplegar una alta representació del teixit empresarial de l'Anoia, al febrer es va presentar a Igualada el document Empresa i progrés. Conclusions i propostes dels fòrums sectorials i territorials de l'Anoia de 2016, que recull les demandes empresarials.

Per Blai Paco, president de la UEA, el document és “el tancament del període de resistència i l'inici d'una nova etapa de creixement marcada per la il·lusió i la cooperació empresarial”. Entre les idees que recullen les més de trenta pàgines del document s'hi troba l'encaminada a la formació, que pretén millorar l'encaix entre oferta i demanda de professionals qualificats i, sobretot, posar fre a la fugida de talent.

Xarxes viàries i energia.

El document també reclama una millora de la xarxa de comunicació a través del desenvolupament del quart cinturó (B-40), la variant d'Abrera a Masquefa –que ha de connectar l'Anoia Sud amb Abrera–, l'autovia A2 i el desdoblament de la C-15, a més d'un increment del transport públic entre Igualada i Barcelona per millorar la mobilitat de les persones. El document destaca la importància d'impulsar la capitalitat d'Igualada amb la millora de les vies de comunicació a la mateixa comarca i l'augment de l'oferta de naus i sòl industrial a la zona.

Els empresaris també recullen entre les seves demandes més coordinació entre les administracions de la Conca d'Òdena per adaptar l'oferta de sòl industrial a la demanda, amb parcel·les més grans, bona provisió de serveis energètics i de telecomunicacions, desplegament de la fibra òptica i de la tecnologia mòbil 4G als polígons i zones industrials. En resposta a aquesta petició, Marc Castells, alcalde d'Igualada i vicepresident de la Diputació de Barcelona, va afirmar que “des de la Mancomunitat de la Conca d'Òdena es treballa per ampliar l'oferta de polígons industrials de manera conjunta”, i va expressar el desig que Igualada tingui pes polític en la nova vegueria del Penedès, apuntant a la seva “cocapitalitat”.

El document incideix en la millora de la qualitat del subministrament energètic, per evitar les baixades de tensió i els microtalls, i es demana a les administracions que intercedeixin en aquest punt amb les companyies elèctriques. En aquest sentit, Jordi Baiget, conseller d'Empresa i Coneixement, va assenyalar que “si la cooperació és bona per a les empreses, també ha de ser bona per a les administracions”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.