Empreses

Arysta preveu doblar el negoci en una dècada

Aspira a passar de 22 milions de facturació a 45 milions

La firma agroquímica Arysta Lifescience Iberia preveu doblar la facturació en una dècada i passar de tenir un volum de negoci de 22 milions d'euros a més de 40 milions el 2025. Les aspiracions són ambicioses i es basen en una aposta que ha fet la multinacional agroquímica amb el recent trasllat de la seu de la filial de Sevilla a Barcelona. “Tenim capacitat per créixer molt, el mercat ibèric té una dimensió de 1.000 milions d'euros i només tenim el 2%”, explica Félix Lorente, director general d'Arysta Lifescience Iberia.

Tot i que no descarten adquisicions, la previsió de la filial és aconseguir aquest creixement de manera orgànica principalment.

Arysta, que tenia planta de fabricació i la seu de la filial a Sevilla, va decidir traslladar-se a Barcelona fa menys d'un any i tancar l'apartat productiu. Com explica Lorente, Barcelona és la localització que més els pot impulsar en la seva estratègia per fer-se més grans. El director general d'Arysta Lifescience Iberia explica que per una banda necessiten un perfil professional molt específic i format que es pot trobar més a Barcelona que a cap altra ciutat de l'Estat, per davant fins i tot de Madrid. Per altra banda, perquè la capital catalana, com a ciutat, té més capacitat d'atreure talent d'arreu el món.

La firma ofereix productes únics en el mercat a partir de tecnologia d'última generació, que requereix perfils professionalst especialitzats.

La filial comercial forma part d'un grup multinacional amb matriu als EUA que factura 1.800 milions d'euros i té 4.000 treballadors. Està situada entre les 10 principals companyies agroquímiques del món i es troba en ple procés d'integració de tres empreses. Actualment, Arysta disposa de més de 250 matèries actives i 6.500 productes registrats a tot el món, relacionats amb herbicides, fungicides i insecticides, així com biosolucions i tractaments de llavors.

El grup Arysta té aspiracions de fer créixer el mercat mediterrani i segons Lorente confien en la capital catalana com la localització des d'on poder coordinar aquest mercat que abraça gran part del sud d'Europa i el nord d'Àfrica. Ara com ara, des de la filial amb seu a Barcelona Enric Camarasa ja coordina l'àrea financera d'Itàlia i França.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.