Empreses

Haribo comença els tràmits per iniciar l'ampliació de la fàbrica

L'empresa del Pla de l'Estany que elabora caramels de goma i gels dolços podria començar les obres el 2018. La filial alemanya augmenta les vendes a l'Estat un 7% els darrers anys

La coneguda empresa Haribo, que produeix caramels de goma i gels dolços, ja ha començat els tràmits que portaran a la superació de diverses fases fins que puguin començar les obres d'ampliació de la fàbrica situada a Cornellà del Terri (Pla de l'Estany) previsiblement durant el 2018. La filial espanyola de la multinacional alemanya viu uns creixements en el mercat nacional superiors al 7% els darrers anys.

Per avaluar la possible ampliació del centre productiu actual que dona feina a entre 700 i 800 treballadors segons les puntes de feina -des de Pasqua fins a l'estiu, sobretot a les zones del litoral- caldrà superar diverses fases. La primera és aconseguir més potència elèctrica. “El grup ja ha aprovat augmentar dels 2.600 als 7.000 kW; està ja aprovat amb els proveïdors locals i se signarà els propers dies”, explica Roser Costa, directora financera d'Haribo per a l'Estat espanyol. Això suposarà posar en marxa una doble línia de cables.

Un cop finalitzat aquest tràmit i l'execució física d'aquesta instal·lació, “que podria durar menys d'un any”, s'entrarà a la fase dos, la d'àmbit administratiu. En aquest punt es tractaria d'adequar la nova parcel·la, separada de la fàbrica actual per una petita carretera. “Aquí caldrà posar-se d'acord per canviar una part de la parcel·la per la via.” El lloc on aniria l'ampliació de la fàbrica té una superfície gairebé igual que la de les instal·lacions productives actuals. Mentrestant s'estudiarà la fase tres, la construcció d'una nova planta en funció de l'evolució dels mercats nacionals i internacionals. Precisament el mercat nacional actualment suposa el 38% del total de la producció. “La idea del grup és que la fàbrica de cada país destini el màxim d'esforç en la venda de la producció dins el seu territori”, assegura Roser Costa.

De fet, el 57% de la producció es destina a les altres filials del grup, i una xifra menor, el 4%, correspon pròpiament a l'exportació, que serien països on no hi ha presència directa del grup. Destaquen mercats com ara Portugal, Grècia, Xipre, Suïssa o l'Amèrica Llatina.

Un dels punts forts de l'empresa de les comarques gironines és la fabricació de productes extrussionats, per la qual cosa compta amb màquines i tecnologies adaptades destinades a la seva elaboració. Per produir altres varietats, com ara els famosos ossets, disposa de diversos mòguls.

Precisament un cop estigui acabada l'ampliació de les instal·lacions serà més fàcil l'adquisició de nous equips i lineals per poder créixer en producció. Una producció que l'any passat va ser de 54.500 tones en total. Una xifra que va significar un 4,2% més respecte al 2015.

La multinacional Haribo lidera les vendes a Espanya, amb el 20,5% de quota de mercat.

La multinacional alemanya amb seu a Bonn es va fundar l'any 1920. Però la seu per a l'Estat de Cornellà del Terri va iniciar l'activitat el 1995. Abans però havien comprat Celso.

De la planta a la boca

Els canals de distribució d'Haribo són diversos. Una part arriba a la boca a través de les grans superfícies comercials. Últimament s'imposa el sistema ‘pick and mix', en què el client tria la barreja desitjada. La firma també té dues botigues amb la marca Factory Store. De fet, el producte es compra sovint per impuls.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.