Política

congrés dels diputats

pressupostos de l'estat

Units Podem acusa Montoro de “comprar” els pressupostos al PNB

Joan Mena: “Deixi de vendre fum. La democràcia i el nostre referèndum no té preu i menys el de les seves falses promeses”

Alberto Garzón retreu al PP que aposti per un creixement a través d'“un model de baixos salaris” que genera “desigualtat”

El grup d'Units Podem-En Comú Podem-En Marea ha afirmat que els comptes del ministre d'Hisenda i Funció Pública, Cristóbal Montoro, “no són negociats, són comprats al PN” a canvi de la reducció de la quota basca.

Així ho ha dit el diputat Alberto Montero durant la seva intervenció al debat dels pressupostos generals de l'Estat (PGE) de 2017. Montero ha opinat que aquest fet demostra que al govern “saben poc de negociar però molt de comprar”. “Vostès entenen la plurinacionalitat a cop de talonari”, ha reblat.

Ha qüestionat que aquests comptes siguin els de la “recuperació” sinó “més del mateix però pitjor”. “Espanya no necessita aquests pressupostos”, ha subratllat.

En el seu torn de paraula, el diputat d'En Comú Podem Joan Mena, ha demanat a Montoro que “deixi de vendre fum” a Catalunya perquè “la democràcia i el nostre referèndum no tenen preu, i menys el preu de les seves falses promeses”. “Vetllarem pel Corredor Mediterrani i l per les partides que prometen cada any”, ha afegit.

Finalment, ha defensat que la moció de censura que presentarà el seu grup “per derrocar un dels governs més corruptes que ha tingut la UE”.

De la seva banda, Alberto Garzón ha denunciat que el PP aposta per un model de creixement econòmic basat en “salaris baixos” que genera “desigualtat” i “enormes contradiccions”. “No és possible sostenir un país on majoria de la població es queda marginada dels índex macroeconòmics”, ha advertit. Ha recordat que els populars porten molts anys dient a la classe treballadora que faci “sacrificis” pel creixement i, quan aquest arriba, només beneficia “algunes poques persones” mentre l'“efecte goteig” no arriba “a sota la taula”.

I és que al seu parer, amb la política del PP augmenten els marges de beneficis de les grans empreses i “xarxes d'intermediaris empresarials”.

És més, ha acusat Montoro de ser un “antisistema” perquè “està fent que el model sigui més regressiu i això va en contra de l'esperit i la lletra de la Constitució”.

“Plans quinquennals”

Montoro ha replicat a les intervencions dels diputats de la confluència d'esquerres que els seus pressupostos són “els més socials” i ha posat en dubte les xifres esgrimides per negar-ho.

“No neguin la realitat, no existeix bonança macro i misèria micro. El creixement macroeconòmic el fan les persones quan consumeixen, compren”, ha indicat.

Així mateix, ha defensat que gràcies a les regles d'estabilitat que limiten el sostre de despesa “avui tenim milers d'administracions sanejades”.

“El seu projecte polític és arribar a les institucions i fallir-les. Vostès són una amenaça per a l'estabilitat pressupostària de manera claríssima”, ha contraposat.

Segons ell, els diputats del grup d'esquerres “tenen al cap un model de socialisme real i comunisme que va caure amb el mur de Berlín”. “Vostès volen els plans quinquennals, això és el que destil·len les seves idees”, ha ironitzat.

En aquesta línia, els ha recriminat “no tenir idees” però sí molta “ideologia anti, anti anti”. “Han arribat a aquest Parlament per a ser antitot”, ha observat. “No es tracta de repartir el temps entre oradors, sinó que algú digui alguna cosa. Alguna cosa que no sigui el que ja escoltàvem a Europa als anys 60. El mur de Berlín va caure als 80”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.