Empreses

Chemotargets doblarà la clientela gràcies a la inversió de Prous

La firma catalana ha rebut una injecció estratègica de Prous Institute que permetrà duplicar la facturació i plantilla. La biotecnològica accelera els fàrmacs amb tècniques computacionals

Chemotargets, líder global en la provisió de solucions d’anàlisi predictiva per a les companyies farmacèutiques, de biotecnologia i d’institucions de recerca de salut, doblarà el nombre de clients, cosa que li representarà multiplicar per dos la facturació d’enguany gràcies a la inversió estratègica que acaba de rebre de Prous Institut for Biomedical Research.

La inversió a Chemotargets –que va néixer el 2006 com una empresa derivada del Grup de Recerca de Quimiogenòmica, de l’InstitutHospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM)- ha permès passar de sis a nou clients, la majoria, internacionals. “Tenir el suport de Prous és important per la dotació econòmica, però sobretot, pel valor afegit que suposa, ja que parlar d’aquest nom és sinònim de qualitat i prestigi internacional”, explica Jordi Mestres, director fundador de Chemotargets. Gràcies a la inversió estratègica de Prous -que no ha volgut revelar l’empresa–, tant la facturació com el nombre de llocs de treball augmentaran, de 5 a 9 professionals, la majoria doctors en biologia de la vida amb alts coneixements d’informàtica. A més, explica Jordi Mestres, la incorporació d’un responsable de màrqueting, una nord-americana, representarà un abans i un després per a la firma “perquè potenciarà les possibilitats d’obtenir més clients”.

El Japó és el primer mercat per a la biotecnològica catalana, que té la seva seu al Parc Científic de Barcelona. Ara per ara, al país nipó hi ha quatre clients, però el potencial és gran, ja que hi ha fins a una trentena de possibles objectius susceptibles de necessitar els serveis de la biotech catalana. L’altre mercat potencial és Europa, però el dels EUA “ha de suposar un objectiu d’enormes possibilitats futures”, afirma el fundador de Chemotargets, que a part de les seves responsabilitats en aquesta empresa també és investigador principal de l’IMIM. La previsió és que en dos anys es torni a doblar el nombre de clients i la facturació. La idea és superar el milió d’euros el 2019.

Chemotargets està focalitzada en les zones de descobriment i desenvolupament de fàrmacs mitjançant tècniques de computació. El seu director explica que la finalitat és ajudar la indústria biofarmacèutica a assolir ràpidament els procés de portar nous medicaments al mercat.

“L’associació amb Prous Institute ens ha de permetre accelerar la innovació en l’àmbit de desenvolupament del fàrmac”, diu Mestres, un pioner en la transferència de tecnologia des de l’IMIM.

Com a part de l’acord, el Prous Institute també aprofitarà les solucions informàtiques de Chemotargets per als seus propis programes de descobriment de fàrmacs en els camps del càncer i de la neurodegeneració.

Una fita clau d’aquest acord serà la introducció d’una nova plataforma analítica de visualització del Big Data en què s’integraran les disciplines de química, genòmica, farmacologia, toxicologia i terapèutica. Jordi Mestres conclou que les dades massives tenen un enorme impacte en el descobriment de fàrmacs més eficaços i segurs. També, que per a Catalunya seria clau que s’escollís Barcelona com a seu de l’Agència Europea del Medicament.

Prous Institut

Pes pesant de la biomedicina

El Prous Institut és una organització de recerca privada. La van fundar com una empresa derivada de Prous Science, proveïdor líder d’informació científica i del portal de descobriment i desenvolupador de fàrmacs Integrity. Amb una llarga experiència en gestió de coneixement biomèdic té programes de descobriments en el camp del càncer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.