Emprenedors

Kiversal actualitza els audiòmetres

La ‘start-up’ incorpora tecnologies de la informació al món mèdic

El sector sanitari encara té àrees amb sistemes obsolets, que funcionen de manera analògica i aliens a tecnologies de la informació. La start up Kiversal es va gestar justament per apropar els dos mons i fer entrar les tecnologies més noves en una àrea concreta: els sistemes d’audiometria.

Ara, més del 80% dels equips per mesurar l’audició són analògics, els professionals sanitaris un cop feta la prova han de fer a mà els informes i han d’introduir manualment l’informe en el seu sistema d’informació. Així que Kiversal ha desenvolupat un producte que automatitza els processos i integra l’audiòmetre a tecnologies d’informació de manera senzilla, de forma que incorpora les tecnologies web i facilita la interconnexió amb qualsevol sistema mèdic.

José M. Plana, un dels socis fundadors de Kiversal, explica els avantatges del seu producte i és que la cita es pot carregar en l’equip i, un cop s’ha fet la prova, l’audiograma amb el diagnòstic està a la pantalla i es pot guardar i traspassar al sistema d’informació de manera automàtica. “La prova no canvia, el que ho fa és el procediment des que arriba el pacient fins que marxa”, diu Plana. La immediatesa en passar la informació permet estalviar molt de temps als professionals, que el poden dedicar a altres feines o a formació.

Amb la tecnologia que estan desenvolupant des de la seu de Kiversal a Barcelona Activa el que fan és utilitzar tecnologia d’internet de les coses per a ús mèdic.

Un altre dels avenços que proporciona Kiversal és el sistema de calibratge dels aparells, que ara com ara s’ha de realitzar obligatòriament cada dos anys. Amb el sistema actual, hi ha una aturada de prop d’una setmana, la qual cosa suposa una despesa extra perquè han de tenir un equip de substitució. Amb el producte de Kiversal, el sistema de calibratge es fa efectiu de manera instantània.

José M. Plana i Piedad Díez van posar en marxa Kiversal el febrer del 2016, amb el suport financer d’amics, familiars i coneguts i moltes ganes per contribuir al creixement de la telemedicina. Tot i les incerteses dels inicis i les jornades maratonianes per posar en marxa la maquinària, ara comencen a rebre resposta del mercat, interessat per la seva innovació.

Per desenvolupar el producte han fet una inversió de 175.000 euros, provinents d’un crèdit participat Enisa de 70.000 euros i la resta, de fons propis. “La nostra idea és acabar finançant-nos amb els clients i no haver de demanar finançament”, explica Díez. De fet, en la primera fornada de fabricació esperen facturar al voltant d’uns 50.000 euros i a partir d’aquí fer un pla de creixement. “No hem pogut fer previsions de xifres de vendes perquè ens resulta molt complex”, diu PiedadDíez.

En aquests moments, Kiversal està a punt d’acabar el desenvolupament del software i el sistema operatiu i esperen tenir acabat l’apartat electrònic a finals de juny. Així que a partir de setembre es farà la primera ordre de fabricació per poder certificar el producte amb el Segell CE, que és el que permetrà vendre a la UE. Un cop els el concedeixin calculen començar a comercialitzar a finals del 2017.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.