Economia

L’oficina del SOC a l’Anoia tornarà a Igualada

Fa dues dècades que l’oficina de l’Anoia és en un edifici de Vilanova del Camí

El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya ha posat a licitació un contracte per llogar un espai a Igualada on traslladar l’oficina del servei a l’Anoia, que des de mitjan anys noranta és en un immoble del municipi veí de Vilanova del Camí.

El concurs està obert fins al començament del mes de setembre i l’objectiu és traslladar el servei a un immoble d’entre 1.300 i 1.500 metres quadrats de la capital de l’Anoia. L’import màxim que es preveu en el plec de clàusules és de 2,70 euros per metre quadrat al mes, IVA a banda.

Amb aquesta premissa, el valor màxim de licitació és de 294.030 euros amb IVA inclòs, en concepte de lloguer de l’espai fins al 31 d’agost de 2022, tot i que el contracte admet la possibilitat de cinc pròrrogues anuals posteriors.

Altres demandes que fa el SOC per a la seva nova seu és que no hi hagi barreres arquitectòniques, que tingui entrada de llum natural, que sigui una planta diàfana i flexible i que hi hagi facilitats d’aparcament a l’entorn.

El retorn de l’oficina a la capital de l’Anoia es va explorar durant els governs tripartits, tot i que mai va arribar a fructificar.

La millora del servei del Servei d’Ocupació de Catalunya a l’Anoia és una llarga reivindicació dels agents socioeconòmics d’una de les comarques que lidera les taxes de desocupació del país. Segons les dades del mes de juliol del SOC mateix, a l’Anoia hi havia 7.813 desocupats, més del 14% de la població activa, encara per sobre de la mitjana del país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.