Economia

AQUEST DIUMENGE

AMB EL PUNT AVUI

La ineficiència dels funcionaris de l’Estat frena l’economia

L’Econòmic de demà explica les causes que provoquen colls d’ampolla a l’empresa catalana

La infradotació, la mobilitat elevada i l’envelliment són les principals causes de la ineficiència en els cossos de funcionaris de l’Estat a Catalunya. Aquesta problemàtica té una relació directa amb la bona marxa de l’activitat econòmica a Catalunya. L’Econòmic, que trobareu amb El Punt Avui de demà, presenta un ampli reportatge on analitza la situació d’aquest col·lectiu del qual se n’ha parlat molt darrerament per les cues en el control de passaports a l’aeroport del Prat, la demora dels DNI i la parsimònia en la gestió de duanes. La realitat és que en només set anys el nombre de funcionaris s’ha reduït un 18%. Això explicaria les tensions i alguns problemes que s’afegirien a d’altres de difícil solució. Un d’ells és la mobilitat d’aquest col·lectiu. La mitjana d’estada a Catalunya és de dos anys, i això fa que quan es coneix totalment la feina al cap de poc ja es marxi. La causa és que el complement retributiu és més baix que el de Madrid i força més inferior que el que es percep a Euskadi i Navarra. Un fet que xoca, a més, amb l’elevat cost de la vida a Catalunya respecte a l’Estat. La ineficiència també s’agreuja per l’envelliment del treballador públic. Més del 70% són empleats de més de 50 anys. Això fa que es tingui experiència però que en molts casos ja no hi hagi tanta motivació.

A L’Econòmic també es publica l’entrevista a Álex Preukschat, coordinador del llibre Blockchain: la revolució industrial d’internet, que afirma que l’ús d’aquesta tecnologia canviarà la relació entre diversos sectors d’activitat econòmica i el consumidor. A més, també s’hi podran conèixer novetats de diverses empreses o saber les causes de la pujada de preu dels habitatges de lloguer a Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.