Economia

Tàrraco competirà per donar nom al nou tot terreny de Seat

Fins al 25 de setembre es podrà votar per triar guanyador entre el topònim català, Àvila, Aranda i Alborán

L’acord amb Amazon Alexa és una de les principals novetats al saló de Frankfurt

Tàrraco serà el candidat català a donar nom al futur tot terreny de Seat, que arribarà al mercat el 2018. Competirà amb els altres finalistes presentats ahir pel president de la marca, Luca de Meo, durant el Saló Internacional de l’Automòbil de Frankfurt: Alborán, Àvila i Aranda. Tàrraco, doncs, és l’única proposta catalana que ha sobreviscut a la darrera etapa del procés participatiu que Seat va obrir al juny, on fins ara quedaven també Aran i Abrera entre els escollits.

Fins al 25 de setembre es podrà votar al web habilitat per Seat (seat.es/buscanombre), i el guanyador es coneixerà abans del 15 d’octubre. Ahir en poques hores ja s’acumulaven 10.551 vots. En total, des del juny han votat 133.000 persones i s’han sumat més de 10.000 noms.

El nou vehicle completarà la família de tot terrenys de la marca del grup Volkswagen, junt amb l’Ateca i l’Arona, que tot just s’estrena aquests dies amb un preu de sortida de 16.200 euros al mercat espanyol. L’automobilística confia en la seva ofensiva de nous models i l’entrada al segment dels tot terrenys per tancar un 2017 i un 2018 de creixements “que permetin entrar en la propera dècada en una posició de força”, ha destacat de Meo.

En aquest futur la firma també farà el salt al vehicle elèctric, amb un primer model de cara a l’any 2020 que en tot cas no es fabricarà a Martorell. Seat combina aquest pas a l’electrificació amb el desenvolupament d’altres tecnologies netes com el gas natural comprimit (GNC), que oferirà en quatre models.

La marca arriba a la cita de Frankfurt en un moment dolç, després d’haver tancat el primer millor semestre dels últims setze anys amb un benefici operatiu de 130 milions d’euros (un 40,9% més que el 2016), i unes vendes de 315.000 vehicles fins a l’agost (un 13,7% més). La planta de Martorell treballa a ple rendiment, a un 90% de la seva capacitat, si bé la factoria afronta un 2018 de més incertesa per la substitució de l’Audi Q3 per l’A1, més petit i amb menys necessitats de mà d’obra. En aquest sentit, De Meo es va mostrar ahir “més optimista que fa dos anys” i va explicar que la firma treballa per buscar solucions.

Respecte de les novetats que Seat presenta en aquest saló de Frankfurt, destaca el nou Leon Cupra i l’acord amb el sistema de reconeixement de veu Alexa d’Amazon. Seat el començarà a oferir en els seus models Ateca i León per ampliar-lo l’any que ve als altres models, si bé de moment l’aplicació només està disponible al Regne Unit i a Alemanya.

Davant el referèndum

Mesurant molt bé les paraules, el president de Seat va contestar ahir a la pregunta sobre el context polític a Catalunya i la seva possible incidència en els plans de l’empresa expressant que el que interessa a la marca és l’“estabilitat”. De Meo hi va afegir, però, que el que farà Seat és adaptar-se: “Com ho hem fet amb el Brexit”.

LA FRASE

Esperem un 2017 i un 2018 de creixements que ens facin entrar a la propera dècada en una posició de força
Luca de Meo
president de seat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.