Economia

economia

pib

L’economia catalana creix un 3% interanual en el segon trimestre

El Producte Interior Brut (PIB) català va augmentar un 1,1% entre el primer i el segon trimestre.

Tot i que l’economia espanyola va créixer una dècima més que la catalana al segon trimestre, Catalunya és encara està per sobre de la mitjana dels països de la UE

Catalunya va sustentar el seu creixement en la demanda interna

També han crescut les exportacions

L’economia catalana va créixer un 3% en el segon trimestre de l’any en comparació al mateix període del 2016, mentre que el PIB català va augmentar un 1,1% entre el primer i el segon trimestre.

En un comunicat, l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat) ha informat de l’evolució de l’economia catalana d’abril a juny.

L’increment d’un 3% del segon trimestre de l’any per comparació al mateix període del 2016 suposa una millora de dues dècimes respecte al registrat en el primer trimestre (2,8%).

Això no obstant, el conjunt de l’economia espanyola va créixer un 3,1% en el segon trimestre, una dècima més que a Catalunya, si bé l’evolució de l’economia catalana és encara superior a la de la mitjana dels països de la Unió Europea (2,3%).

L’economia catalana va sustentar el seu creixement en la demanda interna, que va augmentar un 2,8% interanual, una dècima menys que en el trimestre anterior, mentre que el sector exterior va repuntar un 0,6%.

El consum de les llars va créixer a un ritme del 2,6%, tres dècimes més que en el trimestre anterior, i el de les administracions públiques ho va fer un 2,1%, també en termes interanuals, mentre que la formació bruta de capital va registrar un increment del 3,7%, davant del 6,2% aconseguit en el primer trimestre, gràcies a la inversió en béns d’equip (3,9%) i en construcció (3,2%).

Quant a l’aportació del sector exterior (0,6%), va aportar quatre dècimes més que en el trimestre anterior, fruit del bon comportament de les exportacions de béns i serveis (5,7%), que va compensar el creixement de les importacions en el mateix període (3,2%).

Per sectors, la construcció continua augmentant de mica en mica la seva aportació a l’economia catalana i en el segon trimestre va registrar un augment del 6,5%, la dada més elevat des de fa una dècada.

Quant a les branques industrials, van mantenir una notable activitat, amb un creixement del 2,9%, el mateix que en el primer trimestre, i va ressaltar el bon comportament de les indústries extractives, les químiques i les de fabricació de mobles.

Respecte al sector serveis, va aconseguir un increment interanual del 2,7% en el segon trimestre de l’any, tres dècimes més que en el primer trimestre, mentre que l’agricultura va registrar un creixement positiu de l’1,4% interanual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.