Economia

Setge al procés sobiranista

Hisenda habilita un web per resoldre dubtes sobre el control de les finances de la Generalitat

Inclou la normativa aprovada i el llistat de més de 300 empreses afectades

El ministeri d’Hisenda ha habilitat un web on es poden descarregar els models de “declaració responsable” per als proveïdors i òrgans de contractació de la Generalitat, en compliment de l’ordre del consell de ministres que suposa la intervenció de les finances.

Al web s’inclou la normativa aprovada per la Comissió Delegada del Govern per Assumptes Econòmics i el llistat de més de 300 empreses afectades. A més, també ha habilitat una adreça de correu electrònic per resoldre dubtes relacionats amb com s’han de fer les ordres de pagament: [email protected].

El web és http://www.minhafp.gob.es/es-ES/Areas%20Tematicas/Paginas/MedidasAcuerdoCDGAECatalunya15092017.aspx i es titula “Mesures adoptades en defensa de l’interès general i en garantia dels serveis públics fonamentals en la comunitat autònoma de Catalunya”. S’hi publica tant l’ordre del 15 de setembre del consell de ministres pel que s’estableix el control de les finances com la del 20 de setembre que decreta la no disponibilitat de crèdit per als serveis no bàsics.

A més, es pot descarregar el model de declaració responsable que “qualsevol proveïdor, persona física o jurídica, que entregui bens o presti serveis a l’administració de la Comunitat Autònoma de Catalunya o qualsevol de les seves entitats vinculades o independents podrà adjuntar a la corresponent factura que emeti” amb l’objectiu que quedi constància que no es contribueix a “activitats il·legals”, tal com explica el ministeri d’Hisenda en un comunicat. També es pot descarregar el model de “declaració responsable” que els òrgans de contractació han d’adjuntar.

També s’ofereix un enllaç a la plataforma habilitada per l’agència tributària espanyola en la qual es pot obtenir la certificació prèvia a la realització material de pagaments d’organismes de la Generalitat a través d’entitats de crèdit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.