Economia

comunitats de regants

Un grup de regants del Delta disputa el lideratge a Masià

El regidor d’ERC i membre d’UP Dani Forcadell presenta una candidatura alternativa a la presidència de la Comunitat de la Dreta de l’Ebre

S’oposen al pla de conca i plantegen la renovació dels estatuts

El polèmic transvasament de l’Ebre va sacsejar la Comunitat de Regants de l’Esquerra de l’Ebre i els regants van aconseguir desbancar Joel Bonet després de dècades al poder. Una situació que, tot i algun intent, no es va reproduir a la Comunitat de Regants de la Dreta de l’Ebre, que és presidida per Manel Masià des del 1980. És l’única organització ebrenca que dona suport al pla hidrològic de la conca de l’Ebre, un suport, però, que mai s’ha debatut en assemblea sinó que es tracta d’una decisió de la junta directiva. I precisament aquest suport al pla hidrològic és un dels motius que han portat un grup de regants a presentar una candidatura alternativa a la de Masià. L’arrossaire, membre d’Unió de Pagesos i regidor d’ERC a l’Ajuntament d’Amposta, Dani Forcadell, lidera l’oposició a Masià. “Som una candidatura transversal”, va explicar ahir Forcadell. Així, formen part de la llista de Forcadell: Jacint Costes, de la Cambra Arrossera del Montsià; Lluís Jornet, biòleg; Norbert van Schoor, empresari de plantes i flors; Albert Calvet, empresari arrosser; Gonçal Ferreres, empresari, i l’arquitecte Juan Manuel Margalef.

La candidatura de Forcadell aspira a la presidència de la Comunitat de Regants de la Zona Delta, una de les deu que formen la Comunitat de Regants de la Dreta de l’Ebre, i que com la resta fa eleccions el 17 d’octubre que ve. “La zona Delta aglutina 900 propietaris, la nostra feina és mobilitzar-los. Si torna a guanyar Masià tot continuarà igual”, va dir Forcadell.

La Comunitat Zona Delta és la que té més pes dins el conjunt dels regants de la dreta de l’Ebre, un 40%. L’objectiu de la candidatura de Forcadell és accedir després a la junta directiva de la Comunitat de la Dreta de l’Ebre, que es renovarà al novembre. “Volem posar fi al caciquisme que encara perdura a la comunitat de regants, renovar els estatuts i que els regants es posicionen sobre el pla hidrològic”, va manifestar Forcadell, que rebutja l’increment d’hectàrees de regadiu i la construcció de nous embassaments a la conca de l’Ebre.

La candidatura de Forcadell fa dos mesos que es va començar a gestar. Masià havia de deixar pas al vicepresident, Fernando Porres, que hi ha renunciat per motius de salut. Llavors Masià va comunicar que continuaria quatre anys més i després el rellevaria el seu nebot, una proposta que ha aixecat crítiques entre els regants.

LA DATA

17.10.2017
és la data
en què les deu comunitats que formen la Comunitat de Regants de la Dreta de l’Ebre elegeixen la junta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.