Economia

municipal

L’Ajuntament de Lloret vol aprovar en el pròxim ple el nou projecte de mercat

El consistori tiraria endavant la proposta feta per una empresa al maig

Els paradistes diuen que és un despropòsit i dirigit a turisme i gent “benestant”

Els paradistes del mercat de Lloret han presentat al·legacions a l’estudi que es va admetre a tràmit, presentat per una empresa privada, per reformar i gestionar el mercat municipal. En l’escrit carreguen contra el que, segons el seu parer, ha estat una deixadesa constant per part del consistori. L’estudi de viabilitat presentat per L&MG Europe Partners SL preveu un canvi de rumb cap al turisme, amb dotze parades de degustació i només cinc de venda directa. Tot i que el regidor responsable de l’àrea, Cristian Fernández, va dir al maig que només era una proposta i podia canviar completament, ara admet que com que no se n’ha presentat cap més, si els informes tècnics municipals són favorables, es tramitaria la proposta, i la intenció és fer-ho en el pròxim ple, dilluns vinent.

En les seves al·legacions, els paradistes afirmen que la proposta de mercat està dirigida “només al turisme i gent benestant”. Exposen que la finalitat del mercat és posar a disposició dels ciutadans “productes frescos de proximitat a un preu raonable [...], esperit que xoca frontalment amb l’activitat lucrativa d’aquesta empresa”. Exposen, a més, que la “deixadesa” del consistori va fer que durant l’hivern, amb la calefacció avariada “durant molt de temps”, haguessin de treballar “a 5 graus de temperatura ambient”.

Reunió amb Cs

També consideren que ha faltat comunicació entre l’Ajuntament i els paradistes, i acusen el regidor de Mercats d’haver-los “amenaçat” després d’una reunió amb els regidors de Ciutadans, que la trobada tindria “conseqüències”. Cristian Fernández va considerar absurda l’acusació. “És totalment fals”, va dir. Hi va afegir que ell s’ha reunit amb tots els grups del consistori i que “amb Ciutadans ens reunim com amb qualsevol altre grup polític”. A més, va assegurar que ha convidat els grups de l’oposició a visitar el mercat i veure l’estat en què es troba, i que si tenen alguna altra proposta la traslladin a l’equip de govern “perquè durant dos anys ningú no ha presentat cap proposta ni fórmula. L’únic estudi de viabilitat amb una certa congruència només l’ha presentat aquesta empresa”, va assegurar.

La portaveu dels paradistes, Antònia Castro, va reiterar que només volen una reforma mínima, i “una nova concessió” i que deixin obrir les parades tancades. “Som només nou i podríem ser 40, ells s’han capficat que ha de ser un mercat d’oci i tast”, va dir.

LA FRASE

Només ens diuen que aquesta proposta és el millor per al mercat i que hem de canviar de xip
Antònia Castro Portaveu dels paradistes


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.