Economia

Polèmica entre els regants de Poblenou

Suspenen les eleccions per renovar mitja junta en detectar el vot d’un difunt

Polèmica i divisió a la Comunitat de Regants de Poblenou del Delta, una de les deu integrades al Canal de la Dreta de l’Ebre. Un grup de comuners ha alçat la veu per denunciar l’opacitat i la manca de transparència d’una part dels càrrecs actuals, després que la setmana passada se suspenguessin les eleccions per renovar la meitat de la junta vicepresident, tresorer, dos vocals i vocal suplent– per “anomalies”.

Hi havia dues candidatures: la continuista i una segona d’alternativa, però amb alguns membres també de la junta actual. Les eleccions es van suspendre en detectar-se entre els vots delegats presentats per la primera candidatura el d’un difunt. Els regants crítics demanen explicacions i veuen la maniobra del president –a qui demanen la dimissió– i els continuistes com una “portada” cap endavant en veure’s acorralats i davant la possibilitat real de perdre les eleccions. “Per part nostra va quedar invalidat automàticament tot el procés de vot validat pel secretari pel dubte que ens podia portar”, assegura el vicepresident i crític, Josep Gilisbars.

En l’assemblea general sí que es va votar l’oposició al pla de Conca. Els regants del Poblenou són els primers de les deu comunitats de la dreta de l’Ebre a pronunciar-se i a rebutjar-lo. Té cap a 3.400 jornals uns 700 vots corresponents a 227 regants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.