Economia

treball

Més oferta que no pas demanda en alguns sectors econòmics olotins

Calen treballadors de l’hostaleria, el comerç, atenció a les persones i tècnics industrials i administratius amb idiomes

Bones dades d’inserció laboral

El servei d’orientació laboral de l’Ajuntament d’Olot, situat al Mas les Mates, consolida la tendència a registrar més ofertes d’ocupació que no pas demandes. El regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda, ha matisat que aquest fet es produeix en subsectors molt concrets, com ara l’hostaleria, el comerç, els serveis d’atenció a les persones, els tècnics industrials i els tècnics administratius amb coneixement d’idiomes. Segons ell, estan intentant corregir aquesta situació amb diverses iniciatives, com ara la formació per competències, amb una inserció del 53%, i especialment l’speed dating, que ofereix la connexió directa entre qui ofereix feina i qui en busca. Fins ara, n’han organitzat per al sector industrial, el sector de la restauració, el d’activitats turístiques i el dels supermercats. A més, ha avançat que a final d’any tindran els resultats d’un estudi sobre l’ocupació a la Garrotxa que els ajudarà a definir millor les estratègies que s’han d’aplicar.

Vayreda ha fet aquestes declaracions durant la presentació dels resultats del servei d’ocupació local. En els primers nou mesos de l’any i segons aquestes dades, 763 persones s’han inscrit al servei d’orientació laboral i 328 han trobat feina amb el suport d’aquest ens. Representa un 64% del total dels ciutadans que en tot l’any passat van tornar a accedir al mercat laboral amb l’orientació de les Mates, i que ja va significar un increment en relació amb el 2015, que es va tancar amb 347 persones inserides.

Les ofertes de feina que arriben al Mas les Mates continuen augmentant. Des del gener fins al setembre d’aquest any, el servei d’ocupació ha rebut 295 sol·licituds per part d’empreses, 43 més que en el mateix període de l’any passat.

LA XIFRA

328
persones
han trobat feina des del gener amb el suport del servei d’orientació laboral de les Mates.

LA FRASE

L’ocupació passa per la formació i la millora de convenis i salaris, aprofitant el creixement
Estanis Vayreda
Regidor de Promoció Econòmica

La taxa d’atur se situa al nivell del 2008

La taxa d’atur a Olot s’ha situat al nivell de l’any 2008. Segons les últimes dades publicades (del setembre del 2017), a Olot hi ha actualment 1.426 persones sense feina (2.098 a la Garrotxa). Mentre que la taxa d’atur continua baixant, el servei de les Mates ha detectat persones amb més dificultats a l’hora de trobar feina. Per donar-los resposta s’ha iniciat un estudi sobre la qualitat dels llocs de treball que permeti analitzar les característiques del mercat laboral i estudiar noves vies d’inserció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.