Economia

economia

Roba i calçat disparen 8 dècimes l’IPC de l’octubre

La inflació se situa en una taxa interanual de l’1,9%, la més alta de l’Estat

Els preus van pujar vuit dècimes a Catalunya el passat mes d’octubre respecte al setembre per l’augment dels preus dels productes de vestir i el calçat. D’aquesta manera la taxa interanual va retrocedir dues dècimes, fins a l’1,9% segons dades fetes públiques avui per l’institut estadístic espanyol, l’INE.

A l’octubre, els preus que més van augmentar, i amb diferència, van ser els del vestit i el calçat, vinculats a la temporada de la moda, que es van disparar un 11%, mentre que els que més van baixar van ser l’oci i la cultura, amb una caiguda de l’1,7%.

Amb aquesta progressió, l’IPC de Catalunya se situa com al més alt de l’Estat, on durant el mes analitzat per l’INE la inflació va pujar un 0,9%, però va retallar dues dècimes la seva taxa interanual, fins a l’1,6%, a causa dels preus de les gasolines, de les peces de vestir i de l’electricitat, que van augmentar menys que l’octubre del 2016, així com per l’abaratiment del gas, del transport aeri i dels automòbils. A Catalunya

Per demarcacions, Girona i Lleida van patir les inflacions més altes de l’octubre, amb un augment de nou dècimes en tots dos casos, seguides de Tarragona, amb vuit dècimes, i de Barcelona, amb set. Quant a les taxes interanuals, Girona va ser la que va experimentat un repunt més elevat, amb un 2,1%, seguida de Lleida (1,9%), Barcelona (1,8%) i Tarragona (1,6%).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.