Economia

Economia

Anfac alerta que la producció de vehicles caurà un 3,9% enguany a l’Estat

La patronal de fabricants aplaça a l’any que ve el seu objectiu d’assolir els 3 milions de vehicles produïts

També alerta que les vendes creixen a un ritme per sota de l’òptim

La patronal de fabricants de vehicles ha llançat un toc d’alerta sobre la situació del sector a l’Estat. Anfac preveu que enguany la producció no arribarà a l’objectiu dels 3 milions que s’havia marcat i alerta que el balanç d’aquest curs serà negatiu, amb una caiguda del 3,9%, superior, a la que es dona a altres països de l’entorn europeu. El 2016 l’Estat va produir prop de 2,9 milions de vehicles, un 19,1% dels quals van sortir de plantes catalanes.

En aquest sentit el vicepresident executiu d’Anfac, Mario Armero, ha demanat aquest matí en unes jornades sobre automoció organitzades per l’Iese i KPMG més atenció de l’administració al sector: “El que està passant ha de servir de crida a l’atenció”, ha destacat. Armero, qui ha descartat parlar de crisi però sí “d’un any de transició”. Armero ha reclamat a l’administració que segueixi l’exemple d’altres països com el Regne Unit o Alemanya on els governs estan fent apostes clares per impulsar la indústria de l’automoció: “A Alemanya Merkel va fer seure quatre ministres amb els diferents actors del sector i jo no puc més que sentir enveja davant això”. El vicepresident d’Anfac ha deixat clar que la indústria a l’Estat té “els motllos” i que “hem de ser ambiciosos perquè ho podem ser”.

Més enllà de la producció, Armero també ha posat el focus en les matriculacions, que creixen a un ritme també menor a l’esperat. Segons les previsions d’Anfac les vendes haurien de doblar el creixement del PIB i per tant tancar enguany al voltant del 6%, però es quedaran tot just a la meitat. Això és així perquè, ha explicat Armero, tot i que les vendes a empreses i flotes estan augmentant, no ho fan les que van dirigides al mercat de particulars, un segment que segueix afeblit en consideració de la patronal de fabricants.

Respecte els reptes de mobilitat i d’emissions, el vicepresident d’Anfac ha destacat que l’aposta del sector no s’ha de centrar en exclusiva en l’electrificació, sinó que cal parlar de totes les tecnologies alternatives, com per exemple el gas natural. Armero també ha demanat una aposta decidida de les administracions per potenciar no només els vehicles de zero emissions sinó també els de baixes emissions, “com estan fent també a altres països”, i un esforç en la regulació per tal de no perdre terreny en capítols com la connectivitat o la conducció autònoma. Finalment Armero ha reclamat també una nova fiscalitat per al sector.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.