Economia

Àuria Grup deixa la cuina i creixerà en cosmètica

L’empresa d’economia social tanca la producció de la línia de menjar saludable Cuinara

Dona feina a 400 persones que tenen dificultats especials

L’empresa d’economia social Àuria Grup d’Igualada ha tancat el projecte de menjar saludable Cuinara, que va néixer a finals del 2016 i donava feina a una quinzena de persones. Miquel Canet, director general d’Àuria Grup, lamenta que “era un projecte de futur, però hem hagut de tancar-lo perquè no teníem diners per fer-hi front”. Amb tot, Canet ha dit que ara se centraran en l’àrea de cosmètica i, per tant, les persones que s’han quedat sense feina es podran recol·locar.

En aquests moments Àuria Cosmètics ja dona feina a un centenar de persones que tenen dificultats especials i la intenció d’Àuria Grup és ampliar les instal·lacions dedicades a la cosmètica i adaptar una nau de 1.000 metres quadrats on fins ara hi havia la cuina central del projecte Cuinara. Miquel Canet explica que, primer de tot, s’haurà de vendre la maquinària de cuina i aconseguir un crèdit per poder fer front a les obres de reforma, que es calcula que costaran uns 500.000 euros.

D’altra banda, Àuria Grup també centra els esforços a potenciar l’àrea de serveis públics, amb noves iniciatives a l’àrea metropolitana. El grup ja està oferint serveis a Barcelona i acaba de guanyar un concurs per portar la jardineria d’Esplugues de Llobregat.

L’entitat dona feina a unes 700 persones, de les quals 400 tenen dificultats especials, i factura uns 15 milions d’euros.

El repte de l’economia circular

Àuria Grup farà dilluns que ve una jornada sobre l’economia circular, basada a reduir, reutilitzar i reciclar. Aquestes jornades, en què s’han inscrit unes 150 persones, pretenen ser un espai de debat i intercanvi d’experiències i projectes empresarials. L’entitat explica que aborda aquesta tendència de l’economia perquè “és un dels principals reptes que haurà d’emprendre la indústria en un futur immediat”.

En la jornada hi haurà una ponència central, que anirà a càrrec del president de Ferrer Corporate, Sergi Ferrer-Salat, que conversarà amb el meteoròleg Francesc Mauri. A més, també es presentaran casos d’èxit d’empreses que han aconseguit els seus objectius i han convertit processos industrials adaptant-se a alguns dels paradigmes que estableix l’economia circular. Entre altres, es presentaran els casos de Cafès Novell, Provital Group i Vallès Circular.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.