Economia

Oci

El túnel de vent suma uns 250.000 usuaris en cinc anys

L’equipament d’Empuriabrava celebra l’efemèride mantenint un creixement del 5% en l’últim exercici

Cinc anys després d’inaugurar-se, el Windoor Empuriabrava –el primer túnel de vent que va obrir a l’Estat espanyol– celebra l’efemèride aquesta setmana ostentant la xifra de 250.000 usuaris que han passat per les instal·lacions.

L’últim exercici es tanca amb una mitjana de 40.000 voladors, 11,81 hores d’obertura diàries, i continua creixent amb un increment del 5%, tant en vendes com en voladors, respecte a l’exercici anterior. El volum de facturació de l’últim any ha estat de 2.700.000 euros. Al llarg d’aquests cinc anys el perfil dels usuaris ha anat evolucionant: en un primer temps un 80% eren voladors professionals, paracaigudistes que es poden entrenar sense l’inconvenient de les inclemències del temps, i professionals del vol, una nova disciplina esportiva internacional d’evolucions a les instal·lacions del túnel de vent.

En aquest sentit, el Windoor Empuriabrava té actualment cinc equips professionals de vol: dos equips locals i tres d’internacionals patrocinats pel túnel i que tenen la seva base d’entrenament a Empuriabrava.

Però amb l’obertura d’un beach club amb simulador d’onades per a la pràctica del surf –ja fa tres estius–, les instal·lacions s’han consolidat com a centre esportiu i d’oci, i el perfil de voladors novells que volen experimentar noves sensacions ha passat del 20% inicial a un 45% en l’actualitat.

Per als nous usuaris que volen fer un tastet d’aquestes sensacions, els preus són d’entre 49 euros (2 minuts de vol individual, 30 euros per a menors de 12 anys), i paquets especials per a grups, entre els quals una oferta pel cinquè aniversari i per a cinc persones que equival a 31 euros per persona. El perfil més habitual del volador novell és d’un home d’entre 21 i 30 anys; la segona franja és la dels 31 als 40 anys i, com a novetat, hi ha una tendència a l’alça de voladors d’entre els 11 i els 20 anys.

Expansió a Barcelona el 2018

El cinquè aniversari del Windoor Empuriabrava coincideix amb una altra fita important, l’obertura d’un segon túnel a Barcelona, a l’estadi del RCD Espanyol, a Cornellà. La instal·lació s’inaugurarà durant el segon semestre de l’any i serà pionera, ja que situarà un espai d’oci i entrenament diferencial en un estadi de futbol. Windoor Barcelona s’emmarca en una doble estratègia: del club per a l’explotació comercial del seu estadi i, al mateix temps, de la voluntat d’expansió de la marca Windoor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.