Economia

economia

El Banc d’Espanya limita l’impacte del procés en el creixement del PIB espanyol

El regulador considera que la incertesa per la situació política “remetrà” en la primera part del 2018

En tot cas rebaixa una dècima el creixement previst per a l’any que ve fins el 2,4%

Les projeccions macroeconòmiques del Banc d’Espanya contemplen un creixement del PIB espanyol del 3,1% aquest any i del 2,4% el 2018 i del 2,1% tant el 2019 com el 2020. Això suposa una lleugera rebaixa en la previsió prèvia (del 2,5% i 2,2% respectivament). Aquesta rebaixa, explica l’organisme, es deu principalment a l’augment de la incertesa derivada de la situació política a Catalunya. En tot cas el Banc d’Espanya limita l’impacte de l’efecte Catalunya en l’escenari macroeconòmic i en l’informe de perspectives presentat avui apunta que “el nivell d’incertesa registrat en els darrers mesos permetrà durant la primera part del 2018”. De fet el Banc d’Espanya havia alertat fa setmanes que aquesta revisió podria arribar a superar els dos punts, amb la qual cosa, ha optat finalment per un impacte limitat.

Segons l’informe el principal impulsor del PIB seguirà sent la demanda nacional, si bé les exportacions seguiran fent una contribució positiva. Respecte l’evolució del mercat laboral el Banc d’Espanya preveu que la taxa d’atur a l’Estat es redueixi fins l’11% a finals del 2020.

L’economia catalana creix un 3,4% el tercer trimestre

L’economia catalana va registrar un augment interanual del 3,4% en el tercer trimestre del 2017, quatre dècimes més que en el trimestre precedent (3%) gràcies a l’evolució positiva de la demanda interna, que augmenta un 3,1%, i a l’aportació positiva d’un 0,7% del saldo exterior. Segons dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat) comunicats aquest divendres, el creixement del PIB català és tres dècimes superior a la mitjana espanyola (3,1%), i en relació a la UE-28 es remarca la seva evolució a l’alça, la qual cosa permet aconseguir un creixement del 2,6%, el més alt dels darrers sis anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.