Economia

Gastronomia

L’oli novell de l’Empordà, de “qualitat excel·lent ”

Ahir es va presentar al mercat del Lleó de Girona la nova collita de la DOP Oli de l’Empordà, que arriba aquest any amb una producció de 400.000 litres

L’oli novell de l’Empordà va presentar, ahir, la nova collita al mercat del Lleó de Girona, que aquest any arriba amb una producció de 400.000 litres. Simon Casanovas, president de la DOP Oli de l’Empordà, reconeix que estat una collita reduïda quant a quilos d’olives, però la qualifica de qualitat “excel·lent”, gràcies a l’alt rendiment de les seves varietats singulars, l’argudell, el corivell i el verdal. La collita s’ha avançat 15 dies per, fonamentalment, les peculiars condicions meteorològiques d’aquest any, d’extrema sequedat, però, com remarca Casanovas, això ha afavorit obtenir un oli “extraordinari pel que fa a les propietats organolèptiques”.

En aquesta primera presentació –a Figueres, tindrà lloc dissabte–, van ser centenars de persones que es van apropar a la carpa disposada a l’exterior del mercat i van poder degustar els olis de productors de la DOP, com ara Empordàlia, Xavier Maset Isach, Trull Ylla, Oli Serraferran i Celler Corporatiu d’Espolla. Com a novetat, en aquesta edició es va servir la tapa Oli de l’Empordà, una creació de Girona Bons Fogons, col·lectiu gastronòmic que s’adhereix a la campanya. Els seus membres disposaran d’aquest oli a les taules dels seus restaurants. El Gremi de Flequers Artesans de Girona també hi participa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.