Economia

Telecomunicacions

Apple confirma que també l’afecten les deficiències dels microxips, com a Intel

Apple afirma que tots els sistemes Mac i dispositius amb iOS estan exposats a les fallades de seguretat

El conseller delegat d’Intel s’ha venut les accions

El gegant de la informàtica Apple va confirmar ahir que les deficiències de seguretat detectades recentment en microxips instal·lats en milions d’ordinadors a tot el món també afecten els seus dispositius, i ja preparen proteccions per posar remei a aquesta situació.

En un comunicat oficial, Apple va afirmar que tots els sistemes Mac i dispositius amb iOS estan exposats a aquestes fallades de seguretat, “encara que no hi ha atacs coneguts que estiguin afectant els nostres clients en aquests moments”, va dir. Apple va detallar que iOS 11.2, macOS 10.13.2, i tvOS 11.2 ja tenen proteccions disponibles i que en els pròxims dies continuaran facilitant solucions (pegats) per cobrir tota la seva gamma de productes.

La confirmació d’Apple arriba després que Intel, la companyia en el centre de la polèmica, assegurés que aquest problema de seguretat involucra diversos subministradors, i no només a ells. Intel va respondre ahir a una informació sorgida a la revista digital britànica The Register, que aquesta setmana va revelar una esquerda que podia exposar els ordinadors a l’activitat de delinqüents informàtics. En la seva nota, Intel assegurava que, segons uns estudis realitzats en els últims mesos per diverses companyies, “molts tipus de dispositius informàtics –amb processadors i sistemes operatius de nombrosos i diferents subministradors– són susceptibles de veure’s afectats per aquestes vulnerabilitats”.

La cadena pública britànica BBC ha explicat que s’han detectat dos “defectes”: Spectre i Meltdown. Meltdown afecta ordinadors portàtils, de taula i servidors d’internet amb microxips d’Intel, mentre que Spectre tindria un major abast en afectar xips en telèfons intel·ligents, tauletes i ordinadors amb processadors d’Intel, ARM i AMD.

“Intel es compromet a proporcionar la màxima seguretat als seus productes i clients, i està col·laborant estretament amb moltes altres companyies tecnològiques –incloses AMD, ARM Holdings i diversos subministradors de sistemes operatius– per desenvolupar un mecanisme per resoldre aquest problema en tot el sector de forma immediata i constructiva”, ha declarat la companyia. Aquesta, amb seu a Santa Clara (EUA), ha començat a “proporcionar actualitzacions de programari i firmware (suport lògic intern) per minimitzar aquestes vulnerabilitats”.

En contra del que afirmaven les primeres notícies sobre la qüestió, que advertien que les actualitzacions alentirien els ordinadors fins a un 30%, Intel defensa que “qualsevol impacte en el rendiment dependrà de la càrrega de treball que es realitzi” i que, per a l’usuari mitjà, “no hauria de ser considerable i es mitigarà amb el temps”.

Venda prèvia d’accions

No obstant això, aquest disbarat ha esquitxat el conseller delegat d’Intel, Brian Krzanich, que el novembre passat es va vendre la majoria de les accions de la companyia, just abans que es conegués la fallada de seguretat que afecta els processadors, i que ha estat batejada amb el nom de Meltdown. En la transacció, que en aquell moment ja va aixecar sospites, el conseller delegat hi va guanyar uns 20 milions d’euros.

LA FRASE

Intel es compromet a proporcionar la màxima seguretat als seus productes i clients
Intel


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.