Empreses

Restauració amb regust modernista

El grup La Confiteria, amb set restaurants i cocteleries oberts en tres anys, ja pensa en projectes relacionats amb l’hoteleria

Amb la plantilla actual el grup pot augmentar un 55% la facturació

“La nostra passió no és adequar un establiment, pintar-lo de blanc, posar unes taules i un menú en un indret turístic i començar a fer diners”, explica Enric Rebordosa, un dels socis de La Confiteria, el primer local obert que dona nom al grup de restauració que ja ha posat en marxa set restaurants i cocteleries en només tres anys a Barcelona. Una de les passions dels socis del grup –que consta de diverses societats i que va facturar 2,7 milions d’euros l’any passat- és la de restaurar locals que han estat emblemàtics per a la capital catalana. “La inversió i les dificultats per restaurar autèntiques joies arquitectòniques d’inicis del segle passat ha estat enorme, però ha valgut la pena”, sentencia Lito Baldovinos, l’altre soci del grup que dona feina a 75 professionals.

Enric Rebordosa, historiador de l’art i empresari de la restauració, explica que han estat batallant més d’un any i mig pels permisos, el condicionament i la restauració del restaurant Muy Buenas, un local històric que conté peces de caràcter modernista de l’any 1906. És el cas de la barra del bar, que és una bacallaneria de marbre d’una sola peça de més de 3,5 metres de llarg. També disposa del boteller i altres decoracions d’aquella època de començament del segle passat. Els propietaris tenien molt clar que “volien mantenir els elements modernistes intactes”. Algú ha dit que els propietaris són buscadors de locals amb ànima.

De fet, “nosaltres som inversors de llarg termini”, recorda Enric Rebordosa, que, juntament amb el seu germà Joan i Lito Baldovinos –els tres socis que han creat el grup La Confiteria–, assegura que ara disposen d’una estructura i d’un personal capaç d’incrementar un 55% la facturació obtinguda l’exercici passat, quan treballin al cent per cent.

Els joves emprenedors afirmen que per a ells el 2017 ha estat un any de molta inversió. Cal dir que en el darrer semestre van posar en marxa dos nous establiments. Al juny va ser el Muy Buenas, restaurant basat en un plat del dia potent de menjar tradicional de cuina catalana al barri del Raval i que té la peculiaritat que s’hi pot trobar una carta que consta d’un centenar de vins de la terra seleccionats per Montse Roca, responsable d’escollir els vins del grup. El novembre passat també es va inaugurar el restaurant Rilke, en ple eixample barcelonès, i que disposa d’una plantilla d’una vintena de professionals. Aquest local, gestionat amb altres accionistes, ofereix cuina de qualitat, a més de carta completa de còctels.Per a Lito Baldovinos l’any que comença serà “de consolidació, però amb un ull posat en les oportunitats”. De fet, ja treballen per poder gestionar un nou local, també amb altres socis, que estaria situat en un important hotel de la capital catalana. Una operació que podria ser una realitat a finals d’enguany.

Paradiso, el punt d’inflexió

L’aventura empresarial va començar amb la posada en marxa de La Confiteria, un local emblemàtic d’influència modernista que va néixer el 1912 a tocar del Paral·lel de Barcelona. L’adaptació i restauració de l’establiment va durar mesos, però un cop acabat “la solidesa artística i els beneficis van ser immediats”, diu Lito Baldovinos. Després va venir el Maravillas, el juliol del 2015, “un altre èxit d’afluència de clients i caixa des del primer moment”, fins que en el segon semestre del mateix any van posar en marxa el Paradiso, una cocteleria “clandestina” darrere d’una nevera d’un pastrami bar. Aquest local va representar “un canvi d’inflexió per la seva progressió vertiginosa”, diu Enric Rebordosa. En l’actualitat disposa d’una plantilla de 25 professionals, liderats per Giacomo Gianotti, millor cocteler de l’Estat espanyol el 2014. Els dos socis van comentar al crac italià: “Tu ets un capellà i nosaltres et construirem una catedral.” Així van convèncer els dos socis, amics des de la infància, un dels professionals més cotitzats d’aquest sector.

LA CONFITERIA

Facturació
2,7 M€
Treballadors
75
Any de fundació
2014
El creixement en nombre de treballadors, facturació i beneficis ha estat fulgurant per al grup La Confiteria en només tres anys. Els guardons tampoc s’han fet esperar. El Paradiso ha rebut el premi ‘One to watch’, una mena de premi revelació segons The World’s 50 Best Bars. La cocteleria Dr. Stravinsky, també del grup, ha estat el millor nou bar d’Europa segons Mixology Bar Awards.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.