Economia

Exceltur rebaixa ara l’impacte de l’1-O al turisme

La tensió política dels darrers mesos a Catalunya ha generat una pèrdua de 319 milions d’euros en l’activitat turística del 2017, que equivalen a tres dècimes percentuals menys en el PIB turístic de l’Estat, que acaba en el 4,4%. Aquestes conclusions de l’Aliança per a l’Excel·lència Turística, Exceltur, contrasten, però, amb les previsions que havia fet al principi sobre l’impacte de la inestabilitat política catalana, perquè, segons havia estimat Exceltur a mitjan octubre, la caiguda hauria pogut arribar a 1.796 milions, una xifra que ara s’ha demostrat exagerada.

En una roda de premsa tinguda ahir, el vicepresident executiu d’Exceltur, José Luis Zoreda, va assegurar que, malgrat el procés independentista a Catalunya i altres adversitats com els atemptats a Barcelona i Cambrils, les vagues als aeroports, els conflictes laborals i la fallida d’alguns operadors internacionals de transport, el turisme ha continuat creixent el 2017 de manera notable i s’han creat 77.501 nous llocs de treball arreu de l’Estat.

Enguany, Exceltur preveu un nou creixement del PIB turístic, del voltant del 3,3%, que segons Zoreda es podria contraure fins al 2,8% si es reprodueixen nous episodis de tensió a Catalunya o per altres situacions d’inestabilitat política.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.