Economia

Economia

La inflació tanca l’any a Catalunya en l’1,2% 

El sector més inflacionista a Catalunya el 2017 ha estat el transport seguit de l’alimentació i les begudes no alcohòliques

L’índex de preus de consum (IPC) ha tancat 2017 a Catalunya en l’1,2 % interanual, després d’una pujada del 0,2% en el mes de desembre, segons les dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE). La taxa catalana és una dècima superior a la mitja espanyola, que s’ha situat a tancament de l’any en l’1,1%. A Espanya, els preus s’han moderat sis dècimes respecte a novembre, fins a marcar el mínim de l’any, com a conseqüència, principalment, del menor encariment de l’energia.

Catalunya ha registrat una de les taxes d’inflació més elevades del conjunt de l’Estat, després de Melilla (1,4%) i Balears (1,3%), situant-se al mateix nivell que Cantàbria, Galícia i la Comunitat de Madrid.

Això no obstant, per territoris, la taxa anual de l’IPC ha disminuït a totes, amb els més grans descensos registrats a La Rioja, on s’ha moderat vuit dècimes, seguida d’Aragó, Castella i Lleó i Catalunya, amb set dècimes menys a totes elles.

El sector més inflacionista a Catalunya el 2017 ha estat el transport, amb una pujada anual del 2,7%, seguit de l’alimentació i les begudes no alcohòliques, amb un augment interanual del 2,1%.

Els productes que han mantingut un nivell de preus més estable han estat les comunicacions, amb una pujada de només el 0,1%; l’ensenyament, amb el 0,5%, i el vestit i el calçat, amb el 0,6%. De la seva banda, hi ha dos sectors que han tancat l’any amb un descensos de preus, com són l’oci i la cultura (-0,8%) i el parament (-0,2%).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.