Economia

La confiança empresarial baixa un 2,3%

Les expectatives per al primer trimestre de l’any empitjoren

El 2018 comença amb la confiança empresarial afeblida. Segons les dades per al primer trimestre de l’any de l’Idescat, la confiança dels empresaris envers aquests mesos cau un 2,3% respecte del trimestre anterior. Tan sols la indústria respira amb més optimisme (1,2%) respecte dels darrers mesos del 2017, mentre que la resta de sectors comencen l’any amb menors perspectives de negoci. Ho fan especialment les empreses del sector del transport i l’hostaleria, que mostren una reducció d’un 6,3% en el seu índex de confiança. Comerç i construcció també cauen amb força (un 4,4% i un 3,9% respectivament) i la resta de serveis experimenten un descens d’un 1,8%. Respecte del primer trimestre del 2017 el balanç general també és negatiu (-1,1%).

Aquesta fotografia és similar a la que dibuixa l’institut d’estadística espanyol (INE) per al conjunt de l’Estat. En aquest cas el descens global de la confiança empresarial és més moderat (el 0,4%), i també resulta especialment arrossegada pel sector del transport i l’hostaleria, que recula un 3,8%, mentre que la indústria i la construcció milloren el seu optimisme respecte del darrer trimestre del 2017. Tant a Catalunya com al conjunt de l’Estat són especialment les empreses més petites les que mostren un major descens de la confiança. Les dades de l’INE indiquen que Catalunya és el tercer territori on més baixa aquest índex, i les Balears (amb una caiguda del 6,6%) és qui tanca el vagó de cua.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.