Economia

PAU ROIG

PROPIETARI DE L’HOTEL CAMPI DE MÚSSER I IMPULSOR DE LA INICIATIVA PER CONVIDAR MURCIANS AL PIRINEU

“Volem enviar un missatge a Espanya”

Hotelers del Pirineu conviden ciutadans de Múrcia víctimes de la repressió policial

La campanya és una reacció al premi de la patronal hotelera per als policies que van ser a l’1-O

La plataforma Pirineus con Ellos ha decidit convidar els veïns de Múrcia que van ser víctimes de la repressió policial per les seves protestes contra el mur de l’AVE. Diversos hotels i establiments rurals de l’Alt Urgell i la Cerdanya els ofereixen la possibilitat de passar gratuïtament un cap de setmana, el primer del mes de maig, al Pirineu català. La iniciativa neix com a resposta a la decisió de l’associació d’hotelers murcians de regalar vacances als agents de la policia espanyola i la Guàrdia Civil que van participar en el dispositiu de l’1 d’octubre.

Com se’ls va ocórrer regalar caps de setmana?
La idea la va tenir en Pep Lizandra, un veí de la zona que és molt actiu impulsant diferents iniciatives. Em va dir que després de veure el que feien a Múrcia amb els policies que van participar en el dispositiu de l’1-O, aquí podríem oferir allotjament a la gent de Múrcia que ha patit la repressió policial. A mi em va semblar bona idea. Vam anar contactant amb altres hotelers i de mica en mica ens vam anar posant d’acord.
La gent del Pirineu està al corrent de les garrotades que va repartir la policia a Múrcia?
Han sortit a les notícies i als diaris. Per això vam reaccionar així quan vam saber que els hotelers murcians premiaven els policies que havien vingut aquí. Ells volen premiar els qui van desplaçar-se a Catalunya, però nosaltres entenem que són un col·lectiu. A més, cal suposar que alguns dels que van venir a Catalunya l’1 d’octubre també havien participat en les càrregues d’allà.
Quants establiments s’han sumat a la campanya?
De moment, entre 25 i 30. I potser seran més perquè anem rebent trucades de gent que hi mostra interès. Estem en construcció. Per exemple, la idea original era oferir l’Alt Urgell i la Cerdanya, però potser acabarem estenent-nos més.
Amb el ressò que està tenint la idea, veu possible que establiments del Pla de l’Estany, la Garrotxa i les Terres de l’Ebre, per posar tres exemples, també s’hi vulguin sumar?
La intenció era fer-ho al Pirineu, però si s’estén arreu de Catalunya, cap problema. Ja ho veurem, anem fent sobre la marxa. La veritat és que no esperàvem tant de ressò i no ho tenim planificat. No hem rebut cap allau massiva de trucades, però sí que ens han trucat alguns establiments de la zona de Lleida per posar-nos de manifest que hi estan interessats.
L’oferta no escatima detalls.
Vam pensar que si ha de venir gent des d’allà, el viatge de seguida s’allarga sis o set hores. No els podem convidar a dinar i avall. Almenys, que els valgui la pena venir. Els oferim la possibilitat de passar tot un cap de setmana gratis. Amb estada i menjar, tot pagat. A més, volem incloure-hi activitats complementàries, com ara excursions amb raquetes de neu, tast en formatgeries, excursions a cavall o activitats termals.
Amb aquestes condicions, potser se’ls presenten catalans dient que ells també van ser atonyinats. N’hi ha una colla.
Amb la idea volem enviar un missatge a Espanya. A Catalunya ja estem tots ficats dins el mateix sac.
I com ho faran per saber si el murcià que arriba va ser atonyinat o simplement és un penques?
Ja ho hem pensat això. No tenim cap manera de saber-ho del cert perquè és molt difícil de demostrar. Confiem en la bona fe de les persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.