Economia

Serra diu que el 2006 va alertar del risc de Catalunya Caixa

El Banc d’Espanya creia que n’hi hauria prou amb allò recomanat, defensa

L’expresident de Catalunya Caixa i exvicepresident del govern espanyol, Narcís Serra, assegura que el 2006 va alertar l’entitat i la Generalitat de la necessitat d’un canvi de rumb. Com a compareixent a la comissió del Congrés que investiga la crisi financera i el rescat bancari, Serra va afirmar ahir que el càrrec de president no té funció executiva i que, al cap d’un any d’entrar, ell va recomanar canviar la direcció i va proposar al Banc d’Espanya “anar desmuntant” la Promotora Catalunya Mediterrània (Procam).

El Banc d’Espanya, però, assegura Serra, no proposava ni canvis de direcció ni d’actuació, sinó seguir les recomanacions que havia fet després d’una inspecció de no concedir hipoteques per damunt del 80% del valor de l’immoble i augmentar les provisions en 22,3 milions. Per ell, el problema va ser que estaven preparats per una “mala mar” però no per al “tsunami” del 2011.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.