Política

Puigdemont diu que la construcció de la República és també per a “la igualtat efectiva de les dones”

Els membres del Govern destituït que són a Brussel·les recorden la impugnació per part de l’Estat de la Llei d’Igualtat aprovada pel Parlament l’any 2015

Carles Puigdemont i la resta de membres del Govern destituïts que són amb ell a Brussel·les asseguren que la construcció de la República és també “pels drets de totes les persones i per la igualtat efectiva de les dones”. En un comunicat amb el membret ’Govern de la República’, que ha compartit Puigdemont a Twitter, els signants denuncien que l’Estat va “coartar” la sobirania dels catalans a través de la impugnació de la Llei d’igualtat efectiva entre homes i dones aprovada pel Parlament de Catalunya el juliol de 2015 i recorden que ha fet el mateix amb una trentena de lleis en els darrers 5 anys. “És per qüestions rellevants com aquesta que fa uns mesos la majoria de catalans i catalanes vam decidir iniciar el camí cap a la República”, defensen. Un Estat, asseguren, “amb valors del segle XXI com la sostenibilitat, la igualtat, l’humanisme i la feina ben feta”.

En el text, Puigdemont i la resta de membres que són a Brussel·les expressen també el seu “compromís” amb el manifest del 8 de març ’Veus que no veus: per la visibilitat de les dones als mitjans de comunicació’. A més a més, denuncien que el masclisme encara és “imperant” a la societat: “Per això encoratgem a tota la ciutadania a comprometre’s cada dia amb cada gest a defensar i fer realitat la igualtat de les dones”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.