Societat

vaga feminista

La plaça de Sant Jaume es tenyeix de lila per reclamar la igualtat de gènere

Milers de persones participen a la concentració per protestar contra la bretxa salarial, el sostre de vidre i la violència masclista

Milers de persones s’han concentrat aquest dijous al migdia a la plaça de Sant Jaume per reclamar la igualtat de gènere, coincidint amb la convocatòria de vaga feminista d’aquest 8 de març, Dia Internacional de les Dones.

En la protesta, que ha comptat amb la presència de sindicats i líders polítics, s’han pogut veure pancartes per reclamar millores en les condicions laborals de les dones, eliminació de la bretxa salarial i el sostre de vidre, així com proclames contra la violència masclista com “si en toquen a una, ens toquen a totes”.

Més enllà de la reivindicació laboral, també hi havia pancartes per reclamar la igualtat en les tasques domèstiques amb crides com “avui no netegem i demà ja ho veurem”.

A la concentració hi havia una presència destacada de les treballadores de la neteja, que han aprofitat per reclamar un “conveni just”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.