Economia

ESTATS UNITS

Trump bloqueja l’opa hostil de Broadcom a Qualcomm

El president dels EUA, Donald Trump, va ordenar ahir a la companyia Broadcom, de Singapur, que aturi els seus intents de comprar la nord-americana Qualcomm, per la qual havia llançat una opa hostil d’uns 117.000 milions de dòlars (94.400 milions d’euros), en considerar que amenaça la “seguretat nacional”. “L’absorció que proposa Qualcomm queda prohibida, i qualsevol fusió, adquisició o absorció substancialment semblant, ja sigui directament o indirecta, també queda prohibida”, va dir Trump en una ordre presidencial. El president nord-americà va al·legar que l’operació, que hagués pogut ser la més gran del sector tecnològic, “amenaçava amb perjudicar la seguretat nacional nord-americana”. L’operació hauria posat a la major companyia nord-americana de fabricació de microxips per a telèfons mòbils en mans d’una empresa amb seu a l’Àsia.

Broadcom va llançar l’opa hostil sobre Qualcomm el novembre de l’any passat a un preu de 70 dòlars per acció i al febrer va elevar l’oferta a 82 dòlars, però la direcció de Qualcomm va rebutjar les dues ofertes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.