Economia

França portarà Google i Apple a la justícia

Ho farà per “pràctiques comercials abusives inacceptables” vers altres empreses

El ministre francès d’Economia i Finances, Bruno Le Maire, va anunciat ahir que es querellarà contra Google i Apple per pràctiques comercials abusives envers altres empreses, i va anticipar que això els representarà sancions que “es calculen en milions d’euros”. En una entrevista a l’emissora de ràdio RTL, Le Maire va denunciar que les condicions que imposen aquests gegants d’internet a altres empreses que desenvolupen programes o aplicacions, o que utilitzen les seves plataformes, “és inacceptable”. La denúncia es presentarà al Tribunal de Comerç de París per “pràctiques comercials abusives”.

El ministre es va queixar que Google i Apple no només imposen les tarifes a les empreses emergents que creen programes i aplicacions per a les seves plataformes, sinó que recuperen les dades d’aquestes i “poden modificar unilateralment els contractes”. “Hi ha regles, justícia, i tots les han de respectar”, va subratllar.

Paral·lelament a aquesta acció judicial en l’àmbit francès, Le Maire va recordar que el seu govern està treballant a escala internacional per a l’establiment de regles que obliguin els gegants d’internet a pagar impostos allà on fan el negoci. I es va mostrar convençut: “Ho aconseguirem d’aquí a finals del 2018 perquè s’apliqui a Europa al començament del 2019”, va pronosticar.

La proposta francesa sobre aquest tema és que s’estableixi un dispositiu fiscal a les companyies digitals “sobre la base de la seva facturació a cada país”, per evitar que només paguin a l’estat on fixen la seva seu buscant aquell en què la fiscalitat els resulta més favorable.

La denúncia del Ministeri de Finances francès demana el cessament de les pràctiques i una multa de dos milions d’euros, segons una font ministerial. Actualment, Apple està sotmesa a una investigació a França que analitza si la companyia ha organitzat la desacceleració dels seus antics models d’iPhone per impulsar les vendes de nous dispositius.

Pel que fa a Google, el juny passat va ser condemnat per la UE amb una multa rècord de 2.420 milions d’euros per pràctiques contràries a la competència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.