Economia

TURISME

Ocupació de més d’un 70% al Ripollès i la Cerdanya

La Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona destaca que la neu impulsa les destinacions de muntanya

Els visitants a les comarques gironines durant les vacances de Setmana Santa optaran majoritàriament per les zones de muntanya del Ripollès i la Cerdanya, així com de l’interior de la Selva i la Garrotxa. Segons les dades de la Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona , tant el calendari de d’enguany com el fred i les nevades de les últimes setmanes han incitat el visitant a optar per aquestes destinacions.

De les xifres que la federació ha obtingut a partir dels seus agremiats, en destaca que només hi haurà un 70% de la capacitat hotelera oberta al litoral gironí, ja que molts empresaris han optat per obrir els seus establiments a partir de finals d’abril, ja que Setmana Santa cau molt d’hora. Alguns establiments hotelers només obriran durant aquestes dates i després tornaran a tancar per començar la temporada d’estiu a partir de finals d’abril o principis de maig.

La previsió d’ocupació de les zones de muntanya oscil·la entre un 70 i un 75% al Ripollès i la Cerdanya; a l’entorn d’un 80 i un 85% a la Garrotxa, i entre un 60 i un 65% a la Selva interior.

A les zones del litoral gironí i sobre els establiments oberts, es preveu una ocupació d’entre un 70 i un 75% a la Costa Brava Centre i a la Costa Brava Sud, i d’un 60 o un 65% a l’Alt Empordà, on majoritàriament l’ocupació es concentra als pobles d’interior i a la ciutat de Figueres, ja que la majoria dels allotjaments turístics estaran tancats als municipis costaners.

Pel que fa a la ciutat de Girona, s’hi preveu una ocupació que oscil·la entre un 65 i un 70%. La mitjana d’estada dels visitants de la demarcació oscil·la entre dos i tres dies. Els dies que hi haurà més entrades de visitants als allotjaments turístics de les comarques gironines seran el divendres 30 i el dissabte 31 de març. El perfil de turista per aquestes dates és majoritàriament de proximitat.

LA XIFRA

70
per cent
de la capacitat hotelera del litoral gironí estarà oberta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.