Economia

Bones perspectives d’ocupació pel pont

L’hostaleria preveu fins a un 70% d’ocupació a les zones costaneres i un 80% a Girona ciutat i rodalia

La Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona preveu que aquest pont de l’1 de maig hi haurà una ocupació hotelera que se situarà entre un 60% i un 70% a la comarca de l’Alt Empordà, les zones de la Costa Brava Centre i la Costa Brava Sud. Pel que fa a Girona ciutat i a la seva rodalia, s’espera una ocupació d’un 80%. A les zones de l’interior, es calcula que l’ocupació oscil·larà entre un 65% i un 70% a la Selva interior i a la comarca de la Garrotxa, mentre que a les comarques del Ripollès i la Cerdanya la previsió és d’un 60%. D’acord amb les dades recollides dels agremiats de les onze associacions que formen part de la federació, en general s’estima que l’ocupació turística del pont de maig serà semblant a la de l’any passat, si bé en algunes zones costaneres serà una mica més alta. La mitjana d’estades dels pròxims dies serà d’entre dues i tres nits, i el dia que es registraran més entrades serà el dia 28. La major part dels turistes seran parelles i famílies catalanes procedents de Barcelona i de la seva àrea metropolitana. I en segon lloc, s’esperen visitants d’altres punts de l’Estat espanyol i francesos. Un 68% dels empresaris enquestats han indicat que no han incrementat la seva tarifa de preus respecte del mateix període de l’any passat, mentre que un 32% han reconegut que han pujat les tarifes entre un 1 i un 5%.

Per la seva part, el sector de la restauració preveu que en aquest pont tindrà un bon nombre de comensals als seus establiments, principalment a partir de divendres fins diumenge. La mitjana de despesa per client serà de 30 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.