Economia

J. Vigas de Palafrugell obre una planta a Extremadura

L’empresa líder del sector surer català hi ha posat en servei la fàbrica Vimatap15 per controlar la traçabilitat de la producció

A la planta de Palafrugell es farà el control de qualitat i acabat

L’empresa J. Vigas SA de Palafrugell, una de les més rellevants del sector surer, ha inaugurat unes noves instal·lacions a San Vicente de Alcántara (Badajoz). Aquestes noves instal·lacions tenen com a objectiu dur a terme els primers passos del procés de fabricació de taps i discos de suro; és a dir, la pela de les deveses extremenyes escollides, la primera classificació de classes i descart de defectes en planxa, la bullida Navis –un procés exclusiu de J. Vigas SA–, el llescament de planxes, la perforació i la primera classificació de classe de tap.

Segons l’empresa, la nova firma, Vimatap15 d’Extremadura, va néixer amb l’objectiu de controlar la traçabilitat de principi a fi. La proximitat i el coneixement de la muntanya surera els ha de permetre seleccionar millor la matèria primera i aplicar els controls de qualitat més exigents. Vimatap15 és el resultat de l’aposta per la qualitat, la innovació i la recerca de dues famílies, una d’extremenya i una altra de catalana, amb molta experiència i professionalitat.

La fàbrica surera J. Vigas SA, amb seu a Palafrugell, és una empresa familiar que des del 1887 fabrica taps de suro per a vins tranquils, cava, xampany i vins escumosos. El 2012 va celebrar el 125è aniversari amb el propòsit de continuar compaginant tradició amb modernitat. J. Vigas ha estat, i ja des dels seus inicis, pionera en l’aplicació de noves tecnologies, apostant per la gestió de la qualitat, invertint en R+D+I i introduint les noves tecnologies, per garantir l’homogeneïtat.

L’empresa produeix anualment més de 65 milions de taps de suro, el 75% dels quals són per a vins tranquils i el 25% per a cava, xampany o espumosos.

LA DATA

1864
L’empresa,
líder en la producció del suro des que es va fundar, ha apostat per les noves tecnologies.

Un llegat de Martí Cama &Co a J. Vigas SA

Martí Cama es va fer càrrec d’una companyia de taps instal·lada a Reims el 1845 i el 1864 va fundar la fàbrica de Palafrugell. El negoci es va iniciar amb la producció de taps de cava al centre de producció de Palafrugell i una filial de vendes a Champagne. Als anys cinquanta va començar a fabricar suros per a vins tranquils, i a partir del 1995 va ampliar la gamma de productes per incloure-hi taps de suro aglomerats amb discos i taps 1 + 1 per oferir un servei integral a la indústria vitivinícola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.