Empreses

Durbanis preveu doblar la facturació per un disseny d’aparcabicis

La firma del Pla de l’Estany treballa en mobiliari urbà com bancs, papereres i jardineres

L’empresa de disseny Durbanis, amb seu a Fontcoberta (Pla de l’Estany) preveu doblar la facturació per l’èxit del model d’aparcabicis Loclock creat recentment. En menys d’un any, l’empresa de mobiliari urbà ha rebut dos guardons internacionals que “han representat un impuls rellevant per a la creativitat i per a la facturació” de la firma, explica Germán Rubio, un dissenyador que va fundar l’empresa a Banyoles el 2010.

L’aparcabicicletes Loclock, creat pel dissenyador Alex Fernández Camps, vinculat a l’empresa, ha rebut dos premis celebrats a Alemanya. L’Eurobike Gold va ser entregat el juliol del 2017 i el IF Award es va lliurar el 9 de març d’enguany. “En el cas de l’Eurobike, Durbanis ha estat la primera empresa catalana i de l’Estat espanyol a obtenir el guardó”, assegura Germán Rubio, que diu que preveu passar d’1 milió de facturació a 2 milions en els propers dos anys. L’aparcabicis Loclock té la seva innovació més important en el material, registrada amb un model d’utilitat. És una peça de formigó d’altes prestacions recoberta per una capa de polietilè d’un centímetre.

La firma gironina té una plantilla de quatre professionals, però dona feina indirectament a una trentena de persones a través dels seus proveïdors. L’empresa es basa en el disseny, la fabricació de motlles i la comercialització de les peces resultants. Bàsicament, treballa en mobiliari urbà, com ara bancs, papereres, jardineres i aparcabicicletes.

La facturació de l’empresa prové en un 90% de mercats exteriors i ara es volen centrar en el mercat de la península Ibèrica. “El creixement es basarà directament en la innovació”, afirma Germán Rubio, que afegeix que “s’ha comprovat que la innovació fa que l’expansió comercial sigui més eficaç”. Per Durbanis és clau que tota la producció es dugui a terme dins del territori català.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.