Economia

Alumilux de Banyoles crea una fundació

Promou un grau mitjà per formar en el ram de l’alumini de construcció

L’empresa Alumilux de Banyoles, dedicada a la producció d’estructures d’alumini per a la construcció, ha creat una fundació destinada a difondre el món de l’arquitectura en un sentit molt ampli. Entre els objectius que s’ha marcat destaca la creació d’un cicle formatiu de grau mitjà a Banyoles per cobrir el dèficit d’especialistes que té el seu sector, segons va explicar ahir el director general de l’empresa i patró de la fundació, Oriol Capdevila. El projecte, que ha rebut el suport de l’Ajuntament, està tot just en una fase incipient, però s’espera que pugui ser una realitat d’aquí a un parell d’anys. D’altra banda, la Fundació Alumilux (F. Ax.) ha iniciat una línia editorial que donarà sortida a llibres escrits per arquitectes i ha consolidat el simposi que es va organitzar per primer cop ara fa dos anys. Precisament la seva segona edició tindrà lloc aquest vespre, amb l’assistència de 275 professionals vinculats a l’arquitectura, entre ells l’equip RCR, guanyadors del premi Pritzker.

Arquitectura i art

El simposi tindrà d’escenari l’interior d’una gran bombolla o bola de xiclet de la instal·lació efímera Somni d’una nit de primavera 2018, que ocupa tota una nau de l’empresa i que ha estat ideada per tres estudiants d’arquitectura de la UdG. Demà, de cinc a vuit de la tarda, hi podrà entrar el públic en general.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.