Economia

Quasi tot el sòl industrial de la Garrotxa és de privats

La comarca, a més, té disponible per a les noves activitats econòmiques poc més d’una hectàrea

A part, l’orografia i els espais protegits fan difícil que se’n pugui crear de nou

La comarca de la Garrotxa té poc sòl industrial lliure i bona part d’aquest està en mans privades. Segons les dades de l’Observatori Econòmic, Social i Mediambiental de la Garrotxa, a la comarca només hi ha 1,4 hectàrees de sòl urbà qualificat per a l’activitat econòmica. A més, bona part del sòl industrial lliure és propietat d’empreses que el tenen com a reserva per a futures ampliacions, o bé està en mans privades per a l’especulació.

Ho ha remarcat el director del Consorci de Salut Públic i Medi Ambient (Sigma) i coordinador de l’Observatori, Francesc Canalias. Ell mateix ha argumentat que el sòl està condicionat pel fet que bona part de la superfície de la Garrotxa està protegida –és parc natural o bé espai EIN–, per una orografia amb pocs espais planers lliures i d’altres que estan molt fragmentats i perquè només un 1,1% del sòl és susceptible de ser transformat en urbanitzable.

A la comarca de la Garrotxa hi ha 1.971 empreses i 5.053 autònoms. D’aquestes, 7 són de 251 treballadors o més; 53, d’entre 51 i 250; 473, d’entre 6 i 50, i un total de 1.438 de fins a 5 treballadors. El sector industrial té una productivitat de 83.750 euros amb un pes específic molt important del sector agroalimentari del 18,6%; seguit del de la maquinària, amb un 4,1%, i el del plàstic, un 4%, i el de les arts gràfiques i paper, un 3,7%.

A més, el sector industrial dona feina a 8.662 treballadors, un 36,5% del total, i el sector agroalimentari n’ocupa 3.662, un 15,4%; seguit del de la maquinària, amb 862 (3,6%); el del plàstic, amb 711 (3,6%), i el metal·lúrgic, amb 688 (2,9%).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.