Economia

L’hotel Alàbriga pren impuls per al segon estiu a Sant Feliu

L’establiment, de cinc estrelles gran luxe, va tancar a l’hivern per polir detalls després de la inauguració, fa 11 mesos

Al juliol i l’agost, ja tenen un 80% de reserves i recuperen l’objectiu d’obrir tot l’any

El luxós hotel Alàbriga de Sant Feliu de Guíxols es prepara per engegar la segona temporada alta, a partir d’aquesta setmana. Van inaugurar l’establiment el juliol de l’any passat, amb la idea de mantenir l’activitat tot l’any, però la nova directora, Margarita Alijeva, explica que van optar per tancar uns mesos a l’hivern per “polir detalls” i fer unes obres incompatibles amb unes tarifes que, en el cas de suites per a 2 adults, depassen els 1.000 euros per nit al juliol i l’agost.

Pel que fa al perfil dels hostes, s’hi allotgen clients de la Península, francesos, alemanys, britànics i també força russos. Tot i tancar l’establiment, la directora destaca que van aprofitar per continuar fent feina de promoció a l’exterior, en fires a Londres, Canes, París, Moscou i Dubai. Una de les fites que es marquen és atraure més mercat d’alt poder adquisitiu dels emirats àrabs: “És un client que coneix molt Barcelona, però, en canvi, molt poc la Costa Brava”, diu Alijeva. A banda de vendre l’hotel, fan molt d’èmfasi a promocionar la destinació i s’han integrat en el club Premium del Patronat de Turisme.

La categoria de cinc estrelles gran luxe és un al·licient per trobar clients disposats a allotjar-se en un establiment innovador, pensat, de fet, per a estades de grups familiars més nombrosos i de més d’una nit en les home suites, apartaments de 2 i 3 habitacions amb balcó o terrassa i les comoditats d’una llar, amb opcions com ara majordomia. Alijeva destaca que alguns clients reserven “entre tres setmanes o un mes i mig” i que el volum d’ocupació per als dos mesos de temporada alta ja supera el 80%; la intenció aquest cop és mantenir l’activitat a partir del setembre. Moltes de les reserves, destaca la directora, “entren en l’últim minut”, de manera que les previsions per a l’estiu són optimistes.

Paco Pérez i el Sea Club

Entre els punts forts de l’establiment –luxe, ubicació i vistes a banda–, hi ha l’oferta gastronòmica del restaurant Terra, encomanada al xef Paco Pérez, amb cinc estrelles Michelin entre el Miramar de Llançà i uns altres dos establiments. La guia francesa, de moment, només recomana el Terra, perquè en la primera temporada encara no podia aspirar al guardó, però l’objectiu és aconseguir-ne’n alguna. El restaurant funciona de manera independent i obre de dimarts a diumenge, de manera que ha contribuït a dinamitzar l’activitat a l’establiment i serveix d’aparador immillorable.

En paral·lel, el Sea Club, a l’altra banda de la carretera, connectat amb l’hotel per un pas inferior privat i en primera línia de mar, també és obert als no hostes. Disposa de piscina infinity arran del camí de ronda i ha guanyat espai, al nord, gràcies a un acord amb un privat. L’entrada és gratuïta per a no clients, tot i que amb el requisit d’una consumició, entre què els còctels de Manel Vehí. Entre els productes que ofereixen hi ha el lloguer dels clouds (llits balinesos per prendre el sol), consumicions i un àpat informal a l’aire lliure. Els ofereixen per 60 euros en horari diürn i el preu inclou algunes begudes i serveis, com ara la neteja d’ulleres de sol. A la nit, l’espai es converteix en un club nocturn amb discjòquei resident i les visites previstes del nord-americà Erick Morillo –per a la revetlla de Sant Joan– i el francès Bob Sinclar, l’11 d’agost.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.