Empreses

Sandwichez arribarà a les vint cafeteries a Barcelona enguany

La cadena de menjar de perfil saludable obrirà dos locals el 2018, i preveu una facturació de 8 milions i la incorporació de 20 empleats Els espais s’obren al cor dels barris, lluny del turisme

La Cadena de menjar de perfil saludable Sandwichez, fundada l’any 2010 per l’exdirector general d’Establiments Viena, Xavier Sánchez, preveu tenir una vintena de cafeteries actives a Barcelona a final d’any. Amb els sis establiments inaugurats el 2017 i els dos que s’obriran després de l’estiu, l’empresa gastronòmica preveu arribar a una facturació de 8 milions d’euros -l’any passat es va tancar en 6,4 milions- i poder incorporar una vintena de nous treballadors.

“Si em pregunten quants locals vull obrir, responc que dependrà de molts factors i oportunitats, però que el que tinc clar és que el creixement ha de ser sostenible”, assegura. El fundador i director de Sandwichez explica que tots els establiments que posa en marxa són propis: “No m’interessa créixer amb la fórmula de les franquícies.” També insisteix que, de moment, tots el locals que es vagin inaugurant estaran ubicats a Barcelona. Hi ho justifica perquè a ell li agrada estar al darrere de cada establiment. “N’estudio la ubicació, el disseny que ha de tenir, m’agrada visitar-los sovint per anar millorant la relació amb el client...”, explica entusiasmat el responsable de la cadena, que ja dona feina a 190 treballadors.

El gran salt de Sandwichez es va dur a terme l’any passat, amb l’obertura de sis establiments i un creixement del 18% en la seva facturació. El primer semestre del 2018 s’ha destinat a la consolidació del producte, de les persones i a la millora de la gestió. “Nosaltres volem estar al cor dels barris, fins i tot intentem que siguin indrets poc transitats de turisme”, assegura Xavier Sánchez. També explica que en algun cas no ha pogut obrir nous locals per les moratòries.

El 2014 va entrar a formar part del grup Jesús Berbel, fins llavors cap d’operacions d’Establiments Viena. També s’hi va incorporar Félix Rivera, com assessor extern. Ara el primer té 1% de les accions i el segon, el 3%. El 96% restant el controlen Xavier Sánchez i la seva dona, Ángeles Bosser.

Els entrepans, els sucs naturals acabats de fer, les amanides i recentment els bols d’aliments vegetals amb proteïnes, els healthy bowls, són l’essència d’aquests establiments. Uns espais inspirats en la decoració nòrdica i en l’estètica de loft industrial, que es combinen amb grans finestrals. Cal dir, que dels 18 locals actuals, 16 estan ubicats en cantonades per guanyar espai i visió exterior.

Però l’altre gran producte que ofereix l’establiment són els cafès. “Utilitzem la nova tendència del cafè i els cappuccino, que consisteix que siguin més cremosos”, diu Xavier Sánchez, que afegeix que amb la seva esposa van fer diversos viatges a Itàlia per trobar el punt ideal dels cafès i les seves varietats. Explica que el secret d’un bon cafè és múltiple. Des de la màquina, fins a les matèries primeres, “però el cambrer sempre és clau per tenir la màquina neta i amb temperatures adequades”, diu.

El responsable de la cadena de cafeteries explica que tot i néixer durant la crisi està molt agraït a les entitats financeres: “Sempre m’han acompanyat en el creixement del negoci.” Els dos primers locals, però, van ser amb recursos propis.

SANDWICHEZ

Facturació
6,4 M€
Treballadors
190
Any de fundació
2010
Xavier Sánchez, que va ser durant tretze anys director general d’Establiments Viena, diu que vol seguir obrint nous locals, però que vol créixer de manera sostinguda.
la crítica

La injustícia de les moratòries

Sandwichez de ben segur que hauria obert cafeteries en zones de Barcelona on ara hi ha moratòries. “No poder oferir a la gent del barri un cafè de qualitat és un cop per al client”, diu Xavier Sánchez, que afegeix que mantenir els bars de sempre pot estar bé, però potser no tots innoven ni utilitzen les noves tendències a l’hora d’elaborar un cafè, diu el propietari de Sandwichez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.