Economia

L’ampliació de municipi turístic a Vilatenim inclou l’avinguda Vilallonga

L’expedient per permetre que la zona comercial de Vilatenim avanci depèn ara de la confecció d’informes, abans no es formalitzi la petició a Comerç

L’expedient per a l’ampliació de la zona de municipi turístic de Figueres fins al polígon comercial del barri de Vilatenim està encara en fase d’elaboració pels serveis tècnics de l’Ajuntament de Figueres. Segons va explicar l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, a instàncies del regidor de Ciutadans, Héctor Amello, la petició d’ampliació de l’àrea d’influència de zona considerada municipi turístic té diverses condicions, una de les quals és que ha d’existir una zona de connexió entre l’espai considerat a tots els efectes municipi turístic i l’espai pel qual es demana l’ampliació d’aquesta consideració comercial que permet tenir els comerços oberts en horaris comercials fora dels convencionals.

Figueres és ciutat turística des de l’1 de juliol del 2012. Els establiments ubicats a la zona autoritzada poden obrir també els diumenges i festius des del diumenge de Rams fins al 31 de desembre, en horari que va de les 7 del matí a les 10 del vespre. No poden obrir ni el dia 1 de gener ni tampoc el dia de Nadal. La delimitació actual de la zona considerada comercialment turística va des de la plaça de l’Escorxador fins a la pujada del Castell (inclosos els carrers Pep Ventura i Álvarez de Castro, que hi desemboquen) i també des del carrer Muralla fins al carrer Col·legi.

Felip revelava que es proposarà també, doncs, que la zona entre el nucli antic i Vilatenim es consideri zona amb els avantatges comercials de municipi turístic. La iniciativa, segons va explicar l’alcaldessa en el darrer ple, va partir dels centres comercials de la zona de Vilatenim, que van demanar a l’Ajuntament que s’ampliés la zona i ells en poguessin ser beneficiaris. L’anunci d’aquesta petició es va produir a finals de març, quan es va obrir al trànsit el desdoblament de la C-260 a Vilatenim.

La delimitació que es proposa abastaria des de la plaça del Gra i agafaria tota l’avinguda Vilallonga fins als camps de futbol de Vilatenim, segons va expressar Felip. L’expedient de petició ha d’incloure diversos informes abans de ser entregat al Departament de Comerç de la Generalitat, entre els quals hi ha el resultat de les consultes a entitats representatives d’interès en el comerç. Felip va fer públic com estan els resultats de les consultes a la Cambra de Comerç, Comerç Figueres, CCOO i l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU). “Conec, encara que no en tenim l’informe, que la Cambra n’és favorable i Comissions Obreres n’és contrària. Ho estan pensant Comerç Figueres i l’OCU.”

LA DATA

1.7.2012
Ciutat turística.
El nucli antic i l’entorn de Figueres són comercialment ciutat turística des d’aquesta data.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.