Economia

Càrnies en Lluita denuncia que no s’han eliminat les falses cooperatives

La plataforma demana a l’empresa i a Treball que “deixin de negociar d’esquena” als afectats i que s’actuï “amb fermesa”

La plataforma Càrnies en Lluita ha lamentat a través d’un comunicat que un mes després de l’anunci d’un preacord entre el Departament de Treball i el Grupo Jorge –propietari de l’escorxador osonenc Le Porc Gourmet- “no s’ha confirmat cap mena d’acord amb el grup empresarial” ni tampoc “s’han eliminat les falses cooperatives implantades a l’empresa”. La plataforma critica que “a dia d’avui no s’ha laboralitzat cap dels treballadors contractats fraudulents com a falsos autònoms” i denuncia que “no s’han readmès els treballadors acomiadats”. També critiquen que el Departament de Treball “es nega a escoltar els treballadors afectats”. Davant d’això, Càrnies en Lluita demana que “es deixi de negociar d’esquena” als afectats; que “s’acabin els expedients d’Inspecció de Treball”; “que s’escolti als treballadors”; i que “s’actuï amb fermesa per posar fi al clima de pànic i de coacció que es viu a Le Porc Gourmet”.

El passat 14 de juny s’anunciava un principi d’acord entre els sindicats CCOO i UGT i el Grupo Jorge per evitar una vaga indefinida als escorxadors del grup. Després d’una reunió maratoniana al Departament de Treball, totes les parts van acordar diversos aspectes com ara que l’empresa es comprometia a “laboralitzar” el conjunt dels treballadors, és a dir, a passar-los del règim cooperatiu al general.

Un mes després d’aquest anunci, la plataforma Càrnies en Lluita lamenta que “no s’ha confirmat cap mena d’acord amb el grup empresarial”. A través d’un comunicat, lamenten que “no s’han eliminat les falses cooperatives” ni tampoc s’han “laboralitzat” els treballadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.